Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z jejího partnera je nový šéf policie: Černochová (ODS) končí ve výborech

Autor: ČTK, simao - 
30. srpna 2012
15:05

Hrozící střet zájmů přiměl poslankyni za ODS Janu Černochovou (38) ukončit své působení ve dvou poslaneckých výborech, zabývajících se otázkami veřejné bezpečnosti. Její přítel, Martin Červíček (40), byl totiž jmenován nový šéfem české policie.

Kauza kolem odvolaného policejního šéfa Petra Lessyho pokračuje, Lessy vyhrožuje, že se vrátí - poté, co na něj bylo uvaleno trestní stíhání a ministr Kubice jej odvolal, se chystá za své očištění bojovat u soudu.

Jenže nemá se vlastně kam vrátit. Jeho křeslo již zabral dosavadní první náměstek Martin Červíček.

Na tento fakt zareagovala i Červíčkova partnerka Jana Černochová. Ta je členkou Občanské demokracie a starostkou Prahy 2.

Tuto městskou část začala opět řídit po Jiřím Paluskovi, který letos v březnu rezignoval kvůli obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele. Vrátila se tak na místo činu, starostku zde dělala již v letech 2006 až 2010.

Kvůli partnerovi opouští poslanecké výbory

Ze stejného zločinu jako předchůdce Černochové je ostatně obviněn i odvolaný policejní šéf Petr Lessy. Po jmenování svého přítele do čela policejního sboru namísto Lessyho se Černochová raději rozhodla omezit své politické aktivity.

Kvůli hrozícímu střetu zájmů nebude již nadále zasedat ve sněmovním výboru pro bezpečnost, ani v podvýboru pro reformu Policie ČR, kterému dělala předsedkyni.

"Rezignační dopis byl odeslán k rukám předsedkyně Poslanecké sněmovny paní Němcové a předsedovi výboru pro bezpečnost panu Johnovi," sdělila poslankyně serveru Aktuálně. Mluvčí předsedkyně Sněmovny Eliška Klepalová pak ČTK potvrdila, že listiny již do sekretariátu předsedkyně dorazily.

 

hvezda8 ( 11. října 2013 15:37 )

TO CO O NÍ NAPSAL TO JE JEŠTĚ SLUŠNÉ JÁ BYCH JÍ VRAZIL SMRKOVOU ŠIŠKU DO K.U.N.D.Y PROTI SRSTI AŽ BY SE ROZTÁHLA TA ŠIŠKA VYTRHNOUT A ZPÍVALA BY HYMNU PO ZPÁTKU.

zada ( 31. srpna 2012 07:04 )

Langrovi "koně" přebírají moc!!!! To bude zase "vejvar"!!!!

lpitriska ( 31. srpna 2012 06:54 )

Co by tam ještě trčela on už je tam

dan1510 ( 30. srpna 2012 21:47 )

Kampak se poděla diskuze o vystěhování romů z Francie

gogo ( 30. srpna 2012 20:29 )

Ano, bohužel je to tak... A říká se tomu "svoboda a demokracie"...

Zobrazit celou diskusi