Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž z Ústecka má dluhy: Proto prodává svou ledvinu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: mok - 
9. března 2012
14:58

Petr se nachází v obtížné situaci, kvůli dluhům mu hrozí exekuce a má strach o střechu nad hlavou. Rozhodl se postavit na nohy a zachránit svou rodinu, teď ho situace dohnala k zoufalství a na internetu prodává ledvinu. Deník Právo zveřejnil jeho příběh.

Devětatřicetiletý elektrikář z Ústecka, který nechtěl zveřejnit své příjmení, se rozhodl vyřešit svou bezvýchodnou situaci radikálním způsobem - nabídl přes internet k prodeji svou ledvinu.

Snaží se tak zachránit střechu nad hlavou své pětičlenné rodině. Prodává téměř vše, a snaží se postavit na nohy. Celkový dluh se vyšplhal až na 800 tisíc korun a hrozí mu exekuce. "Nacházíme se v situaci, ze které nevidím žádné jiné východisko, než je  právě tenhle krok. Nevím jaká je tržní hodnota ledviny, ale pro mě má hodnotu záchrany mé rodiny," svěřil se deníku Právo Petr.

Zoufalému muži se ozvali dva zájemci, kteří  mu zanechali vzkazy. Jejich autoři se ptali, zda to myslí vážně a jakou má krevní skupinu.

Petr se svěřil, že v posledních dvou letech zažíval skutečné peklo. "U nás se lepilo jedno druhým. Na podnikáni jsem si nabral velké úvěry, a když se objevilo několik neseriózních zakázek, tak jsme se začali dostávat do problémů."

Dluhy má rodina především na debetních a kreditních kartách, které jim všude nabízeli. Nejvíce je zlomila banka. Vypověděla Petrovi firemní účet, osobní účet a úvěr, protože neměl obraty na kontech jako dřív. Bance musel zaplatit čtvrt milionu. Momentálně mají zadlužený dům a děsí se exekutorů, proto se rozhodl Petr k tak radikálnímu řešení.

V roce 2009 svitla naděje. Jeho kamarád mu doporučil firmu, která mu pomáhá se splacením dluhů. Manželka si udělala rekvalifikační kurz na pečovatelku a Petr taky plánuje navštěvovat kurz na rekvalifikaci revizního technika.

annael ( 10. března 2012 11:17 )

Ty seš člověk nemocnej dobou, stejně jako on. Nic z toho co píšeš neni podstatné. S dobrym milujícím otcem, pokud takový skutečně je, budou děti mnohem raději, ochotně a s láskou přebývat třeba i v zahradním domku pronajatém za údržbu zahrady, hlavně když bude zdravý a stále tu pro ně bude, než aby za barák zaplatil zdravím nebo dokonce životem.

gogo ( 10. března 2012 10:43 )

Neznáte cenu domu, neznáte všechny okolnosti dluhů... Při exekuci a následné dražbě je vyvolávací cena poloviční, než je soudní odhad domu.. A supi již čekají na mršinu... Je to pochoutka pro realitní makléře... A vystěhovat po dražbě lze i bez náhrady.. Ten člověk ani nemusí mít na pronájem bytu... Může mít obstaven výdělek až na životní minimum ... Nemusí mít již téměř nic... A možná, že ho již přišel navštívit i "vymahač"... Což je také zážitek, na který se nezapomíná. To Vás mohu ujistit...Takže litovat ho nemusíte, ale odsuzovat také ne. Mně zase štvou lidé, kteří vidí snadné řešení problému, který sami momentálně nemají...

igortonka ( 10. března 2012 08:32 )

Prodej ledviny kvůli dluhům není radikální řešení,ale projev totální stupidity.Pokud má tento mladý muž práci,což předpokládám,že když má rodinu a je elektrikář,o které je mezi zaměstnavateli zájem,tak práci má, budou exekutorem prováděny srážky ze mzdy,které nejsou zase až tak drastické.Stačí se jen trochu uskromnit...Pokud mu hrozí,že přijde o dům,už teď by měl řešit pronájem bytu,dokud exekutor ještě neudeřil a má zatím mzdu v plné výši.Bydlet v bytě není žádná ostuda ani hrůza!Každý problém se dá inteligentně vyřešit a ať si tento pán uvědomí,že to jsou "jenom" peníze,a že zdraví má jen jedno a je to to nejdůležitější co má.Taky se může stát,že zásahem do jeho organismu může u něj dojít k závažným zdravotním komplikacím a pak bude,jako problémový invalida, houby platný své rodině i naši společnosti.Zkrátka,takovýto člověk mě prostě sere,stejně,jako lidé,kteří jej litují...

e.44 ( 9. března 2012 19:58 )

Tohle je přímo ukázkový příklad finanční negramotnosti Kdy už konečně všem dojde, že banky to myslej dobře jenom se sebou a člověk si musí dávat zatraceně bacha aby nespadnul do dluhové pasti.

zelena.karkulka ( 9. března 2012 19:35 )

píšete,že vás manželka udala-kvůli dluhu na výživném-a vy jste se nestaral,jak ona má vyjít bez výživného?Pokud ve svém věku máte nezletilé děti,je to jen a jen vaše starost

Zobrazit celou diskusi