Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Primátor Svoboda řekl NE Rittigově jízdenkovému byznysu

Rittig rozjel jízdenkový byznys, teď ho primátor Svoboda zatrhne
Rittig rozjel jízdenkový byznys, teď ho primátor Svoboda zatrhne  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Stanislav Kněnický, Kjos - 
9. ledna 2012
08:37

Primátor Bohuslav Svoboda dal hned zkraje roku mat "pirátům z Karibiku". Až dosud odcházelo 17 haléřů z každé vytisknuté jízdenky pro Prahu do daňového ráje na Panenských ostrovech. Město teď ušetří miliony, místo soukromé firmy Neograph má lístky na MHD tisknout stát!

„Jízdenky bude pro nás tisknout Státní tiskárna cenin. Ta zaručí ochranné prvky a pro město příznivější cenu,“ řekl Svoboda Blesku. A odkdy to tak začne fungovat? Podle primátora je to otázkou příštího měsíce. „Ušetříme až 30 procent nákladů,“ dodal. A to je z desítek milionů korun, které město za výrobu jízdenek platí, už docela slušná sumička! Na »piráty z Karibiku« si však vyšlápne i stát.

Koncem loňského roku Parlament schválil dohodu mezi vládami ČR a Britských Panenských ostrovů o mezinárodní spolupráci. Informace, které teď budou mít čeští vyšetřovatelé po ruce, zkomplikují život podvodníkům a ztíží praní špinavých peněz.

V daňových rájích na Bermudách, Bahamách, Kajmanských či jiných exotických ostrovech, kde tak hezky utíká dovolená a nemusí se platit daně, našlo svůj »domov« přes 11 tisíc českých fi rem. A jejich počet pořád roste!

Kam putovaly peníze z lístků

* Firma Neograph dodávala jízdenky pražskému dopravnímu podniku.

* Z každé jízdenky odcházelo fi rmě Cokeville Assets na Britských Panenských ostrovech, která zprostředkovala smlouvy Neographu s dopravním podnikem, 17 haléřů – to vynášelo 4 miliony korun měsíčně.

* Podle Nadačního fondu proti korupci je fi rma Cokeville Assets napojena na lobbistu Ivo Rittiga, který údajně dostal od ledna 2007 do února 2008 jako provizi a procenta ze zisku 73 milionů korun.

max898 ( 9. ledna 2012 11:25 )

Takový blbec jako ty mě Huberte urazit nemůže Proč už nepoužíváš nick Bohatýpodnikatel, jméno si zaměnit můžeš Hubertíku , ale pitomý mozek ne

gogo ( 9. ledna 2012 11:10 )

Až dosud odcházelo ? Kdo je zodpovědný za to že "odcházelo" ? S kým se kdo dělil ? Kolik kdo dostal let nepodmíněně ? Kde kdo sedí ? Kolik podobných lumpáren okrádá tento stát ? Toto je ta skutečná krize... Ekonomická a morální rakovina...

max898 ( 9. ledna 2012 11:03 )

A hele fešák má zase vycházky

sakra ( 9. ledna 2012 10:40 )

Více než 11.000 "podnikatelů" je v daňových rájích a další tam směřují? Tak ať klidně směřují, ale když "podnikají" v ČR tak by neměli dostat ani zakázku. Ať svoje kšefty provádějí tak, kam platí daně!!!

qqqq ( 9. ledna 2012 09:58 )

Primátor Svoboda je pro Prahu přínosem. A nejen pro Prahu . Jednoznačné ohnisko korupce - Praha bylo a snad i bude příkladem pro ostatní zloděje . Svoboda začal s vyhazováním staré nepotřebné zlodějské veteše. Nakonec tamní volby dopadly dobře - je nemyslitelné že by tlustým zlodějům utnul tipec někdo jakpo Bém , Bendl nebo Řebíček.

Zobrazit celou diskusi