Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ondra a Tomáš (13): Zachránili dívku přes internet

Oba chlapci dostali za záchranu života cenu Dětský čin roku 2011
Oba chlapci dostali za záchranu života cenu Dětský čin roku 2011  (Autor: Foto Aha - Petr Novotný)
Autor: Richard Veselý - 
2. prosince 2011
10:52

Dětští hrdinové. Tak se dají označit Ondra Kumšt (13) a Tomáš Jedlička (13) ze základní školy ve Slavkově. Díky počítačové hře se jim loni o prázdninách podařilo zachránit život Katce (15), která plánovala spáchat sebevraždu. Za to včera obdrželi cenu Dětský čin roku 2011 v kategorii Pomoc na netu.

Oba kluci jsou milovníky populární počítačové hry World of Warcraft, která se hraje proti dalším hráčům přes internet. „Ondra hrál a uviděl postavu, která přes chat ve hře psala, že se chce zabít. Jediný Ondra se zeptal, proč to chce udělat,“ popsal při předávání cen Tomáš Jedlička. „ Dívka napsala Ondrovi zprávu a potom mu poslala fotku místa, kde by se chtěla zabít. Byl na ní prudký sráz s ostrými kameny,“ dodal. Ondřej jí šílený čin nakonec dokázal vymluvit. Až později vyšlo najevo, že se dívka jmenuje Katka, je jí patnáct let a bydlí v Liberci. Místo na fotografii, ze kterého plánovala skočit, byla hora Ještěd.

Oba chlapci se svým příběhem zvítězili v kategorii Pomoc na netu sedmého ročníku soutěže Dětský čin roku. V té se každoročně v sedmi kategoriích vybírají děti z celého Česka, které dokázaly pomoci lidem ve svému okolí. Letos mezi nimi kromě Ondry a Tomáše byl například devítiletý školák Patrik, který zachránil svou těhotnou maminku při epileptickém záchvatu, nebo čtrnáctiletý Jirka, jenž spolu s bratrem pomohl zastavit lesní požár.

mortis69 ( 2. prosince 2011 13:34 )

Pravda,na to,aby jsi tohle napsal seš blbej dost.

guliver ( 2. prosince 2011 12:22 )

skočit z Ještědu, to je dobrá blbost...

Zobrazit celou diskusi