Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes zachránil život malé holčičce: Hřál ji vlastním tělem

Starosta Naie Kita předává společně s manželkou Asako statečnému pejskovi odměnu za záchranu malé dívky
Starosta Naie Kita předává společně s manželkou Asako statečnému pejskovi odměnu za záchranu malé dívky  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Ladislav Leimer - 
26. listopadu 2011
19:08

Pes nejlepší přítel člověka. Že toto rčení platí na sto procent, dokázal černý labrador Junior (7) z japonského Naie. Jeho pán Jošimasa Soma (81) ho vzal společně s vnučkou Sukaj Kimuru (3) do auta, aby odjeli do parku, kde ho chtěli vyvenčit. Ale havarovali, auto skončilo obrácené koly vzhůru a rozbitým okénkem se dovnitř hnal chlad. Junior však malé děvče zahříval přes noc a celá posádka neštěstí přežila ve zdraví.

Nehoda se stala minulý týden, auto skončilo obrácené pod mostem, jeho posádka byla uvnitř zaklíněná. Venku byly teploty hluboko pod bodem mrazu, takže se rozbitým okénkem dovnitř valila tuhá zima. Nebýt Juniora, křehké děvčátko by jistě umrzlo. Pejsek ho však zahříval vlastním tělem. Když druhý den k havarovanému vozu dorazili policisté, Junior byl schoulený k Sukaj a olizoval jí tvář, aby ji zahříval. Vnučka s dědečkem přežili havárii jen s menšími omrzlinami na nohou.

O hrdinském činu pejska si začalo povídat celé město Naie, které leží na ostrově Hokkaidó. Včera psa za jeho skutek vyznamenal starosta města Ryodži Kita. „Tím, co Junior předvedl, jsem hluboce dojat. Ukázal mi, jak je důležité pomáhat ostatním,“ prohlásil Kita na slavnostní ceremonii. Odvážný pes dostal obojek se zlatou medailí, diplom a spoustu pamlsků. „Vedl sis dobře. Děkuji ti,“ řekl Kita Juniorovi, když mu nasadil obojek a pohladil ho po hlavě.

12356 ( 27. listopadu 2011 02:43 )

Nejvetsi konzumenti psiho a kociciho masa, jsou Korejci, inani a Vietnamci... 

12356 ( 27. listopadu 2011 02:33 )

tomik007, Ty posledni dobou perlis  

azorek ( 26. listopadu 2011 20:30 )

Ve které zemi vlastně jedí psy?Já jen,aby ho ta rodina neodměnila po svém...

Zobrazit celou diskusi