Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Papež František: Pracoval jsem jako vyhazovač!

Nejvyšší pontifik žehná pravidelně křesťanům.
Nejvyšší pontifik žehná pravidelně křesťanům.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: lvi - 
5. prosince 2013
11:37

Papež František šokoval celý svět tím, že odtajnil některá ze zákoutí svého života před vstupem do církve. Během svého tradičního rozmlouvání k věřícím prozradil, že v mládí pracoval jako vyhazovač v nočním baru.

Papež František je známý svojí vstřícností a uměním naslouchat věřícím. Činí tak pravidelně po nedělních mších. Po té poslední, mimo jiné věřícím prozradil, že kdysi pracoval v Buenos Aires jako vyhazovač v nočním zábavním průmyslu.

"Neuvěříte, jaké jsem vykonával před vstupem do církve zaměstnání. V mládí jsem například působil jako vyhazovač v baru. Poté jsem si našel páci jako uklízeč v chemické laboratoři," řekl věřícím s úsměvem papež František v kostele Cyrila Alexandrijského na předměstí Říma.

Věřícím rovněž sdělil, že nelituje žádné životní, ani profesní zkušenosti.

"Z každého povolání jsem si odnesl něco dobrého," uvedl. Podle Františka, civilním jménem Jorge Maria Bergoglia, je právě tento fakt nejdůležitější. "Za příklad uvedl zkušenosti, které mu dala práce učitele literatury a psychologie, jež mu nyní pomáhají při jednání s okolím a přiváděním lidí zpět k víře," napsal server catholicnews.com.

 

miloslav7 ( 8. prosince 2013 20:01 )

Papež František se kromě církevních otázek zabývá i stavem současného světa a vztahu církve k němu. Moc radosti apoštolům volného trhu, globalizace a monetarismu neudělal. Jeho kritika je tvrdá, servítky si nebere. Papežovi by se určitě líbila "Prognóza budoucnosti lidstva" uvedená ve stejnojmenném článku na: www.dedej.bigbloger.lidovky.cz

strnad86 ( 6. prosince 2013 12:25 )

Ahoj , už máte dárky na Vánoce? Portál www.AkceZ.cz Vám jako 1. v ČR vrátí peníze nejen za nákup v e-shopech, ale i za platbu pojištění či půjčku. Podívejte se!

zabibol ( 5. prosince 2013 19:04 )

Pracoval. To komunista nikdy dělat nebude.

dashberlin ( 5. prosince 2013 13:37 )

Zase bych to tak nehrotil, je znamo, ze v blesku pracuje ruzna sorta lidi. (Ukrajinci, Vietnamci apod). A Cesi, co sotva dokoncili zakladni vzdelani... 

wandzi ( 5. prosince 2013 11:32 )

Autor: lvi

Zobrazit celou diskusi