Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zázrak v pohřbeném italském hotelu: Záchranáři vytáhli nečekané přeživší, tři chlupatá štěňátka

Autor: aba - 
24. ledna 2017
16:38

Roztomilé překvapení, které dalo záchranářům naději, čekalo pod troskami italského hotelu zavaleného lavinou minulý týden. Pod tunami sněhu se podařilo přežít třem štěňátkům, která záchranáři vytáhli ven v pondělí.

Tři štěňata Abruzzského pasteveckého psa byla záchranáři nalezena v pondělí v jedné ze vzduchových kapes a všem vlila novou naději do žil. Nejenom tím, že se jim zvířata podařilo zachránit, ale hlavně z důvodu, že pod nánosy sněhu jsou stále ještě vzduchové kapsy, ve kterých se mohou nacházet přeživší.

Štěňata byla vyhladovělá, ale díky své husté srsti se jim podařilo přežít, dokud nepřišla záchrana. Narodila se v prosinci v hotelu a jejich rodiče, fenka Nuvola a pes Lupo, před lavinou utekli do blízké vesnice, kde je lidé odchytli a dnes už je psí rodinka zase pohromadě.

Záchranáři dál neúnavně pátrají po lidech, kteří mohli lavinu, která hotel zavalila, přežít. Prozatímní bilance je 23 pohřešovaných lidí, kteří by stále mohli být naživu někde pod tunami sněhu a každý den je tak boj s časem. Mezitím začínají úřady s vyšetřováním celé tragédie, existuje totiž podezření, že nouzová volání o pomoc od svědků laviny byla ignorována a záchranáři tak mohli vyjet na místo mnohem dříve. 

defakto ( 24. ledna 2017 17:42 )

... je to zázrak , že přežili a byly zachráněni , jsou krásní !!!

londynskypes ( 24. ledna 2017 17:20 )

jsou nádherní

Zobrazit celou diskusi