Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Znesvětil mešitu a zemřel ve vězení. Záhadnou smrt Brita prošetří ombudsman

Autor: ČTK, abo - 
30. prosince 2016
22:00

Ve vězení v Bristolu zemřel Kevin Crehan, který znesvětil místní mešitu sendviči se slaninou. Muž odsouzený za rasisticky podbarvený útok měl za sebou polovinu ročního trestu, informovala v pátek britská média. Crehanovu smrt potvrdil mluvčí vězeňské služby. Její příčina je však neznámá, uvedl The Sun. Okolnosti Crehanova skonu má proto vyšetřit nezávislý vězeňský ombudsman.

Pětatřicetiletý Crehan byl uvězněn letos v červenci poté, co spolu s dalšími třemi lidmi zhanobil 17. ledna mešitu na předměstí Bristolu. Pachatelé dali plátky slaniny na kliku u dveří do muslimského svatostánku a dva slaninové sendviče zanechali také na jeho prahu. Záběry z útoku ukazují dva muže s vlajkou s nápisem „žádné mešity“.

Mešita znesvěcená sendviči Mešita znesvěcená sendviči | Facebook/Marie Laure Dupont

Soud v Bristolu poslal Crehana do vězení za přečin proti veřejnému pořádku s přitěžující rasistickou motivací. Jeho společníci ve věku 48, 46 a 31 let dostali mírnější tresty odnětí svobody.

Muslimům jejich víra zakazuje konzumaci vepřového a prasata korán považuje za nečistá zvířata.

boroboro ( 31. prosince 2016 09:58 )

 Prasata muslimský.

lebedak2 ( 30. prosince 2016 23:13 )

Nad Anglií už spadla klec,to není stát,ale blázinec.Ve svém městě smí chodit domácí už jenom místy,jak švanou zvěř tam honí muslimáci policisty a když namažeš sádlem kliku u dveří,sice tomu těžko normální člověk uvěří,ale vážně to legrace není,zavřou tě na rok do vězení.

nyxx ( 30. prosince 2016 22:33 )

To je jasný jako facka, oddělal ho nějaký muslimák, kterých je v krimu jako máku.

Zobrazit celou diskusi