Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech probodutý harpunou na Korsice byl legionář! Kvůli fotce muslimky v plavkách došlo k nepokojům

Autor: shp - 
15. srpna 2016
15:51

Plavání severoafrické migrantky na Korsice se změnilo v pouliční nepokoje. Konfliktu, při kterém se podpalovala auta, se zúčastnilo pět stovek lidí. Žena totiž na sobě měla burkini – muslimské plavky, které na ostrově zakázal soud. Jakmile si přistěhovalku vyfotil turista, vystartovala po něm její rodina. A začala lítá bitka, která nebrala konce. Zraněn při ní byl i muž českého původu. Ten působil dříve jako legionář.

Napadeného turisty v letovisku Sisco u Bastie si všimli místní teenageři, kteří mu přispěchali na pomoc. Začala bitka, do níž se připlétalo stále více a více lidí. Jeden z napadených mladíků, který se postavil za fotícího turistu, byl totiž syn bývalého legionáře českého původu.

Ten se rozhodl, že nezůstane nečině přihlížet, jak mu bijí syna, a rázně zakročil. Muslimští migranti ho ale drsně napadli harpunou, kterou ho zranili. Vystřeleným šípem z ní ho zasáhli celkem dvakrát. Zraněn byl při bitce i jeho syn. Jak uvedl deník Le Monde, Čech již v Sisku žije velmi dlouho.

Znáte Čecha, který byl zraněn na Korsice? Napiště nám na tip@blesk.cz

Podle informací britského Daily Mailu bylo na místě zraněno celkem pět lidí. V nemocnici musela být ošetřena i těhotná žena, která se do masivního konfliktu připletla. Nepokojů se nakonec zúčastnilo pět stovek lidí. Zraněných tak ve skutečnosti bude nejspíš více. Ne všichni vyhledali lékaře.

Dva znepřátelené tábory od sebe musela rozhánět nakonec policie. „Je to naše země,“ musíme ji bránit, vykřikovali rozhořčení Francouzi. Potyčka vyústila v podpalování vozů, které museli uhasit požárníci. Napětí na Korsice mezi místními a muslimskými přistěhovalci stále stoupá.

Místní starosta Ange-Pierre Vivoni řekl, že je z nepokojů nešťastný. „Stalo se to proto, že turista je začal fotit a Jihoafričané se nechtěli nechat. Byla to naprosto triviální věc,“ řekl nešťastně. Za nošení burkiny může muslimka dostat pokutu tisíc korun.

Samo ( 26. srpna 2016 17:46 )

Co tu meleš o porušení českých zákonů. Za první to byly zákony československé a za druhé komunistické. A co se týká koupání, ve Francii je zakázané koupání v burkině, tak ať si muslimové zařídí něco jako nuda pláž a tam se mohou vykoupat jejich ženušky dosytosti, ale ať nelezou na veřejnou pláž.

Pzx74 ( 15. srpna 2016 17:27 )

 Eda22 =blb ktery netusi ze lze slouzit v cizi armade a mit 2 obcanstvi!!! A na Corsice je zakaz burek!!!!

Pzx74 ( 15. srpna 2016 17:25 )

 Eda22 =blb ktery netusi ze lze slouzit v cizi armade a mit 2 obcanstvi!!! A na Corsice je zajae burek!!!!

eda22 ( 15. srpna 2016 16:12 )

Legionář. Takže člověk, který porušil české zákony a sloužil v ozbrojené složce cizího státu. Za to dostal francouzské občanství a ztratil české. A jeho syn také zvláštní existence, která se s...do toho, v čem se kdo koupe.

Zobrazit celou diskusi