Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž, kterému český chirurg vrátil obličej: Život mi zachránil smysl pro humor!

Autor: mka - 
20. června 2016
05:07

Mitch Hunter (35), bývalý voják americké armády, málem zemřel v 21 letech při autonehodě. Zachránil život ženě, která seděla vedle něj, ale sám dostal plný zásah elektrickým proudem, který mu sežehl obličej. Před pěti lety podstoupil transplantaci obličeje, která jeho vzhled změnila k nepoznání. Jak ale mohl Hunter zásah proudem vůbec přežít? Prý ho zachránil smysl pro humor!

Mitch odstrčil ženu, která seděla vedle něj, když auto, ve kterém jeli, nabouralo do sloupu vysokého napětí. Sám ale dostal zásah elektrickým výbojem. Proud jím procházel 5 minut a naprosto mu znetvořil obličej.

Před pěti lety Hunter jako jeden z prvních podstoupil transplantaci obličeje, která mu umožnila žít mnohem normálnější život. Tým chirurgů přitom vedl Bohdan Pomahač a mimořádně komplikovaná procedura se vydařila! Mitch tak může žít normální život a nemusí se bát, že bude děsit vlastní děti.

Jak je ale možné, že nehodu vůbec přežil? Sloupem vysokého napětí vedlo 10 000 voltů. Téměř smrtící proud mu procházel přes nohu a odcházel obličejem a rukou – ale hlavně obličejem. Jak je tedy možné, že svým zraněním nepodlehl?

„Vždycky říkám, že mě zachránil můj smysl pro humor,“ říká Hunter, který o všem co prožil, otevřeně mluvil s příznivci během online chatu. „Má osobnost se nezměnila, jsem stejný muž jako před nehodou. Ale můj smysl pro humor je mnohem lepší a taky temnější. Ze všeho zlého, co mě potkalo, si prostě dělám pořád legraci!“ dodal vesele. Nechal si narůst také pořádný plnovous: „Ty vousy jsou dárce, zachovaly se v kůži,“ vysvětlil během chatu.

S ženou, kterou při nehodě zachránil, je prý stále v kontaktu. Horší zkušenost ale měl s řidičem, který auto, ve kterém jeli, řídil a naboural. V době, kdy byl Hunter v kómatu a zdálo se, že zemře, se totiž zkoušel ze všeho vykroutit tvrzením, že auto řídil a naboural právě Hunter.

Hunter nyní spokojeně žije se svou milující přítelkyní a dvěma dětmi. Říká, že je rád, že už se lidé nepozastavují nad jeho znetvořeným zjevem. „Myslím si ale, že mě celá ta zkušenost učinila silnějším člověkem,“ dodává Mitch.

 

Zobrazit celou diskusi