Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ostré obvinění Donalda Trumpa: Bush předem věděl o útocích z 11. září

Autor: mb - 
21. října 2015
20:30

Republikánský kandidát na post prezidenta Spojených států amerických, výstřední miliardář Donald Trump (69), vzbudil v amerických médiích opět pořádný rozruch. Podle Trumpa tehdejší prezident USA George Bush (69) věděl o chystaném teroristickém útoku.

Boháče Trumpa rozčílilo tvrzení Jeba Bushe (62), který obhajoval svého bratra George: „Můj bratr sjednotil zemi a ochránil nás. To nikdo nemůže popřít, o tom je přesvědčena většina Američanů,“ prohlásil Jeb Bush. Donald Trump ovšem podobnou argumentaci odmítl: „Podívejte, neviním George Bushe, ale Jeb Bush rozhodně nemůže říkat můj bratr nás ochránil. 11. září byl jeden z nejhorších dnů v historii naší země.“

Věděli o útoku

Podle miliardáře, který například v minulosti zpochybňoval i místo narození Baracka Obamy, a tudíž jeho kandidaturu na prezidenta, tehdejší americké špičky věděly o nadcházejícím útoku. „Věděli, že přijde útok. George Tenet, tehdejší ředitel CIA, věděl, že hrozí teroristický útok, a řekl to prezidentovi,“ tvrdí Donald Trump. Není to poprvé, co se objevují zprávy o tom, že tehdejší politické vedení USA vědělo o chystaných útocích. Rusko prohlásilo, že Američany varovalo, ale jejich upozornění bylo „ignorováno“. Podobná varování přišla i od zpravodajských služeb dalších států jako například Izraele nebo Německa.

Prorok Trump?

Ačkoliv se prezidentské volby uskuteční v USA až příští rok, předvolební souboj kandidátů již jede na plné obrátky. Jak už bývá Trumpovým zvykem, v souvislosti s tragickými útoky 11. září se nezapomněl pochválit. „Víte, dneska tomu lidé nevěří, ale v životě jsem napsal jedinou politickou knihu a předpověděl jsem v ní útoky,“ připomněl Donald Trump svou knihu Amerika, kterou si zasloužíme, jež vyšla v roce 2000.

Tehdy Trump napsal: „Jsem přesvědčen, že nám hrozí teroristické útoky, vedle kterých budou útoky na Světové obchodní centrum z roku 1993 vypadat jako hra dětí s petardami. Jednoho dne nám řeknou o podivné figurce Osama bin Ladinovi, a že je to nepřítel č. 1, a americká letadla srovnají jeho hnízdo v Afghánistánu. On se schová někde v horách a za nějakou dobu nám ukážou nového nepřítele a novou krizi.“

1pravda1 ( 21. října 2015 23:18 )

Budovy byly půl roku před plánovaným! útokem pojištěny na velkou částku a hádejte proti čemu - proti teroristickému útoku a to každá zvlášť. Do té doby takové pojištění nepotřebovaly. Fakt někdo věříte tomu, že ocelová budova spadne volným pádem zvlášť, když je porušena jen horní část a ostatní části pevně stojí? Žádné stíhačky nic? Buď to udělali sami nebo je to nechali udělat, ale věděli o tom předem a stačili dát výbušniny i do věže č. 7, do které fakt nenapálilo nic, a spadla přesně podle plánu řízené demolice.

steelheart ( 21. října 2015 22:28 )

řekl jen to, co už všichni dávno prokoukli! akorát by měl připustit, že si dvojčata shodili sami v "americkém zájmu"! to byl přece ten správnej impuls k válečnému vystartování na Blízký východ! nejlíp je popsaná americká štvavá politika v dokomentárním seriálu Olivera Stonea: Americké století. K vidění na you tube. Amerika = totální úpadek - bohužel víc sem na diskusi Blesku psát nemůžu, neb mě to nechá vždy napsat jen jeden příspěvek! další neodejde - jak demokratické!! souhlasím prakticky se všemi diskutujícími!!

Lucka19 ( 21. října 2015 22:02 )

Souhlas s Repelos a to absolutni!!!!!

Lucka19 ( 21. října 2015 21:59 )

 nerekl nic o cem jsme nevedeli a za co by se musel styden, nebot toho je hodna pouze lziva informace.

moiaza ( 21. října 2015 21:12 )

 Trump - prorok? Bodejť by to Američané nevěděli, když si dvojčata sami shodili. Když si sám zapálím barák, také budu dopředu vědět, že shoří. Jen naprosti naivisté si stále myslí že dvojčata shodili teroristé.

Zobrazit celou diskusi