Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Český soudní unikát: V případu Petra Kramného vystoupilo už 15 znalců!

Autor: dce - 
13. prosince 2017
18:22

Případ Petra Kramného je skutečným unikátem! V trestní věci vraždy v Egyptě totiž vystoupilo již 15 znalců – podle spolku Šalamoun něco takového nepamatují ani zkušení „bardi“ české justice.

Už to budou dva roky, co krajský soud v Ostravě uznal Petra Kramného vinným z dvojnásobné vraždy a poslal ho na 28 let do vězení. Kramný podle rozsudku v roce 2013 na dovolené v egyptském hotelu zavraždil elektrickým proudem svou manželku a dceru. Rozsudek potvrdil odvolací soud loni v červnu.

Přesto se za svou nevinu Kramný bije dál. To dokazuje i rekordní počet znalců, kteří v případu vystoupili. Dne 6. 12. 2017 vypracoval své odborné stanovisko v pořadí již 15. znalec z oboru zdravotnictví, odvětví soudního lékařství,“ uvedl místopředseda spolku Šalamoun Václav Peričevič.

„Spolek Šalamoun nepamatuje za 24 let své činnost situaci, že by se v rámci jedné trestní věci vyjádřilo 15 znalců z odvětví soudního lékařství a patologie, buď znaleckým posudkem jednoho znalce, nebo týmu znalců. Podobný případ tolika znalců z odvětví soudního lékařství v jedné trestní věci nepamatují ani zkušení ‚bardi‘ české justice či advokacie,“ dodal Peričevič.

Šalamoun také zdůrazňuje neobvyklý rozpor mezi znalci – pět z nich podpořilo verzi, že Moniku s Klárkou zabil zásah elektrickým proudem. Deset znalců, včetně nejnovějšího posudku z prosince, bylo podle spolku Šalamoun proti.

„Ve světlech nových posudků, které vznikly až po rozhodnutí obecných soudů a po zahájení trestního stíhání dvou znalců, podal spolek Šalamoun podnět k trestnímu stíhání oné skupiny pěti znalců obžaloby,“ popisuje Peričevič.

„Dle závazného pokynu Krajského státního zastupitelství v Ostravě ze dne 25. 10. 2017, které vyhodnotilo podání spolku Šalamoun jako oprávněné, přikázalo Okresnímu státnímu zastupitelství v Ostravě, aby začalo prověřovat všechny znalce obžaloby, tedy MUDr. Dokoupila, Smatanovou, Vorla, Šenkýře a Tomáškovou, také jako důvodně podezřelé ze spáchání trestného činu ve smyslu ust. § 346 trestního zákoníku za nepravdivý znalecký posudek,“ doplnil místopředseda spolku.

..krakonos500 ( 5. ledna 2018 17:31 )

Jenže chyběl udavač.

zarazenyprd ( 5. ledna 2018 15:40 )

Jenže nastoupil kolemšmajdající udavač, který neskousnul, že podvodné důkazy obžaloby budou zrušeny. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci .

..krakonos500 ( 5. ledna 2018 14:06 )

Zrušeny byly kvůli tobě a tvým sprostým urážkám konkrétních osob (JUDr.Rejžkové, MUDr.Matlachovi, členům spolku Šalamoun atd.).

woco-go ( 20. prosince 2017 16:52 )

To je podle zákona práce st. zástupce každé kauzy, že když zjistí důvody k obnově řízení, má o tom informovat odsouzeného a taky má požádat o obnovu řízení. U Legerského to nefunguje, tak došlo na kárnou žalobu.

holahej ( 20. prosince 2017 16:26 )

demetní odpověď dementky jjusy.

Zobrazit celou diskusi