Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Poslední chvíle domácích mazlíčků před smrtí: Veterináři prozradili, co se se zvířátky děje

Veterináři prozradili, co zvířata dělají v posledních chvílích svého života: Jejich slova vám zlomí srdce!
Veterináři prozradili, co zvířata dělají v posledních chvílích svého života: Jejich slova vám zlomí srdce!  (Autor: Twitter, archiv Blesku)
Autor: rc - 
12. září 2018
05:25

Ztratit domácího mazlíčka je jako ztratit člena rodiny. Milujeme ho, rozmazlujeme ho, a když ho musíme donést k veterináři, aby ho uspal, raději opustíme ordinaci, abychom neviděli, jak umírá. To je však podle veterinářů velká chyba!

Domácí mazlíček je člen rodiny, a když přijde čas, kdy se s ním musíme rozloučit, bolí to stejně, jako když ztratíme blízkého člověka. Když svého čtyřnohého miláčka neseme k veterináři, aby ho ušetřil trápení a uspal ho, neuneseme ten pohled a raději opustíme veterinární ordinaci. Ovšem podle veterinářů to je špatně a tím, že odejdeme, akorát zvířeti přitížíme.

Jessi Dietrich se totiž veterináře ptala, co zvířata dělají v posledních chvílích svého života a na sociální síti Twitter zveřejnila jeho odpověď. „Řekl, že když zvířata uspává, tak 90 % z majitelů vlastně nechce být v místnosti, když jim dává injekci, takže se zvířata v jejich posledních chvílích zoufale rozhlížejí a hledají své majitele,“ uvedla a dále napsala, že proto se svým mazlíčkem byla do poslední chvíle se všemi jeho oblíbenými hračkami, aby ho rozptýlila.

Její příspěvek na Twitteru byl víc než 40 000krát sdílen a pod ním se rozmohla velká diskuse. Jedna z uživatelek, která pracuje ve veterinární ordinaci, má jiné zkušenosti. „Musím říct, že 80 % majitelů tam chce být! Ale my jim dáváme injekci, abychom je nejdříve uspali (vlastně anestetikum), takže přechodné stadium je mnohem klidnější a když majitelé nechtějí být u eutanazie, jsou alespoň s nimi, než usnou,“ napsala.

ellyane ( 12. září 2018 23:07 )

Dobrý den všem, naše paní doktorka přijela k nám domů, odcházel doma kde to znal a v mém náručí....

jiko100 ( 12. září 2018 22:01 )

Moc krásně napsané, ještě dnes mám slzy v očích když jsme museli nechat uspat neší fenku. A za vaše slova moc děkuji...

kuderik ( 12. září 2018 21:25 )

Mne to potkalo před 2 týdny,musely jsme dát uspat našeho milovaného zlatého retrívra.Byl to jeden z nejhorších okamžiků a mám to stále před očima,ale vůbec by mne nenapadlo nebýt u toho,byly jsme u něho se synem do posledních chvil,i když to bylo moc těžké. Musím tímto poděkovat panu doktorovi Matouškovi z a paní doktorce Žákové z Pelhřimova za velmi citlivý přístup, jak k pejskovi, tak k nám.Musely ho uspat v autě venku před ordinací, protože už neměl sílu. V autě rád jezdil a taky v něm i zemřel...

jity ( 12. září 2018 16:32 )

Jasně ten pes to určitě věděl, že nepůjde do žádného nebíčka, ale pod černou zem, ty blbečku.

bibijana ( 12. září 2018 16:24 )

Komunisto, tohle je pro slušné a citlivé lidi dost vážné téma. Udělal bys dobře, kdybys držel hubu, případně šel do pr.-de.le, nebo šel třeba tepat Řepku s Erbovou

Zobrazit celou diskusi