Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus ml. promluvil o vládě Babiše s ODS. A za demokraty má i Okamurovu SPD

Autor: kal - 
30. listopadu 2017
19:40

Jako oheň a voda jsou rozdílná prohlášení, která pouštějí do médií šéf ODS Petr Fiala a její poslanec Václav Klaus mladší. Zatímco Fiala odmítá jakoukoli vládní spolupráci s šéfem ANO Andrejem Babišem a na SPD Tomia Okamury nevidí nic dobrého, Klaus ml. to má „srovnané“ jinak. V pořadu Štrunc! na Info.cz syn někdejšího zakladatele strany uvedl, jak by v jeho pojetí probíhalo vyjednávání s Babišem o vládě. A v Okamurově SPD našel demokratickou partaj.

„Myslím si, že ódeeska je spíš teď ve stavu, že si řekla, že nechce dát gól. A dění spíš komentuje,“ komentoval Klaus ml. Připomněl, že Babiš by měl s občanskými demokraty dostatek hlasů na většinovou vládu. „S ODS má 103 hlasů. Jestli to dozná nějakého vývoje, nebo ne, netuším,“ uvedl.

Nově zvolený šéf školského výboru Sněmovny popsal, jak by probíhalo jednání s hnutím ANO v jeho podání. „Můj osobní názor je, že se mají prosazovat věcné věci. Čili kdybych to řídil nebo určoval, vytáhl bych naši Vyšehradskou deklaraci – zrušit kontrolní hlášení, EET, inkluzi, snížit daně, nikdy nepřijmout euro. A takovýmhle způsobem bych to tam nasázel, Agrofert, aby už nikdy nedostal ani korunu ze státního rozpočtu. Hodil bych ten míč na druhou stranu, a patrně by si koalici udělali s někým jiným,“ popsal Klaus ml.

„Volby považuji za demokratické,“ uvedl vlivný politik ODS, který ve sněmovních volbách v počtu preferenčních hlasů předstihl i stranického šéfa Fialu. „Myslím si, že voliči měli dostatek informací. A všechny strany za demokraticky zvolené. Fatální ohrožení demokracie tam teďka nevidím. Že se někomu ty výsledky nelíbí, to ještě není konec demokracie,“ prohlásil.

Video  Klaus mladší nováčkem ve Sněmovně: Poprvé za 48 let mě bude živit stát  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Za demokratické strany pak Klaus ml. označil jak stávající komunisty, tak Okamurovo hnutí SPD. „Současní komunisté jsou od sociální demokracie k nerozeznání. Polovina socialistů byla v KSČ předtím. Neslyšel jsem tam, že by chtěli ničit nebo rušit demokracii,“ řekl. A na adresu SPD pak dodal: „Když je slyším ve Sněmovně, tak neburcují, že se má Sněmovna zrušit nebo všechny pozavírat. Také se dovolávají demokratických principů, volí. V mých očích je také demokratická strana.“

Další díly pořadu Štrunc! najdete zde

hejhej ( 4. prosince 2017 10:55 )

Všechny strany, které si postavily volební kampaň na podrážení pana Babiše šky s % dolů. Mají plnou hubu demokracie, ale chovají se naprosto opačně. Jenom dokazují, že jim jde jen o vlastní koryta. Pan Klaus ml. má pravdu. Neplácá nesmysly jako Fiala, Sobotka, Kalousek, Bělobrádek, Gazdík, Farský a jiní profláknutí " politici",je vzdělaný , což dokazuje při každém názoru. Škoda ho v ODS.

blamal ( 30. listopadu 2017 23:07 )

 Nejen ohavny, zlucovity a zakomplexovany nafuka, ale take politicky idiot, ktery nerozezna nacka od jeptisky. Nebo jde o dalsi z mnoha trapnych pokusu o zviditelneni? V kazdem pripade debil.

kukuku ( 30. listopadu 2017 22:54 )

Pokud Klaus jun. přeběhne k vládní koalici, bude napaden, že se napakoval. Ale normálnímu člověku by muselo hrábnout při představě, že v parlamentu stráví celé volební období řešením naprostých pý*čovin, které vytahuje na stůl celý ten konglomerát volbami odstavených zlodějů teď fungujících pod aliasem "Demokratický blok" s jediným záměrem, aby se nic nevyřešilo, vláda nezískala důvěru...

kukuku ( 30. listopadu 2017 22:46 )

Pro Tebe by byl krásný víc, než si zasloužíš.

odol ( 30. listopadu 2017 20:18 )

K výsledkúm voleb se přihlásil Islamský stát!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa