Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Babiš slíbil za čtyři roky konec v politice. Má pro to jedinou podmínku

Autor: kal - 
7. října 2017
09:00

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš může už za čtyři roky nadobro zmizet z politiky. Favorit říjnových sněmovních voleb pro to má jen jednu podmínku: stát se premiérem a vystřídat ve Strakově akademii nyní úřadujícího Bohuslava Sobotku (ČSSD). Babiš to uvedl v rozhovoru pro sobotní deník Právo. Připomněl, že za čtyři roky mu bude už 67 let, chtěl by mít tak klid na rodinu a podnikání.

„Česko si v prvé řadě zaslouží dobrého premiéra. Pokud bych tu šanci dostal já, tak vám garantuji, že udělám všechno pro to, abych byl tím nejlepším premiérem,“ láká Babiš voliče v Právu. „Bude na lidech, jestli mi dají šanci, abych ukázal, že bych uměl řídit vládu jako jeden tým. Čtyři roky. Já v politice nechci být déle, už jsem jí obětoval šest let svého života,“ dodal.

Na doplňující dotaz pak šéf ANO ještě jednou potvrdil, že to s koncem v politice myslí doopravdy. „Ano, rád bych. Vždyť by mi v té době bylo 67 let. Taky bych chtěl mít chvíli normální život, věnovat se rodině i firmě,“ zmínil.

Babiš byl už vicepremiérem a ministrem financí ve vládě Bohuslava Sobotky. Letos na jaře ho ale premiér odvolal kvůli kauzám, které jsou s šéfem ANO spojené. Sobotka tak byl u zrodu vládní krize, do které se zapojil i prezident Miloš Zeman, Babišův politický spojenec. Zatímco lídr hnutí ANO odmítá, že by kdy udělal cokoli špatného, Sněmovna ho na žádost policie vydala k trestnímu stíhání kvůli 50milionové evropské dotaci na farmu Čapí hnízdo na Benešovsku.

Připomeňte si nedávnou schůzku Babiše se Zemanem na Hradě:

Je otázka, nakolik je možné proklamaci o konci Andreje Babiše v politice brát vážně. Před volbami v roce 2013 mluvil o tom, že nechce být poslancem a na post premiéra už vůbec nepomýšlí. Případně zmiňoval to, že jeho hnutí má být v opozici, aby strávilo nakonec čtyři roky ve vládě. Před letošními volbami zase na sněmu hnutí ANO Babiš tvrdil, že bude kandidovat z posledního místa, aby byl nakonec jedničkou ve Středočeském kraji.

Vše o sněmovních volbách 2017 čtěte zde

Vývoj kauzy Čapí hnízdo si zrekapitulujte zde

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
Smil1 ( 23. října 2017 22:46 )

Všechny jeho sliby a záměry se uskuteční jen za podmínky, že ho zanedlouho nezavřou (jak si jistě zaslouží!).

djaba ( 16. října 2017 21:57 )

A jak čtu internet a jiné , je Babiš , snad vetřelec ale né imbecil .Bando podnikatelská ,EET a daně , a ten bismark je hustej , chce účtenky .

agfor ( 7. října 2017 12:44 )

To mu už bude stačit. Pak s nakradenými miliardami zmizí u kamarádů v USA.

stellastella ( 7. října 2017 11:39 )

 Lze.Poterbuje ojebat stat o dalsi dotace,bez kterych se jeho firmy neobejdou. Jsem pro jeho rychly odchod ted hned!

pomoooc-hori ( 7. října 2017 11:27 )

Mazej si honit pindíka jinam, bejku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa