Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ostuda na Hradě se Zemanem a Sobotkou. A další momenty vládní krize

Autor: simao, vei, kal, bru, všm, ČTK - 
4. května 2017
22:00

Začátek května je pro Česko ve znamení vládní krize. Podívejte se, co se odehrálo od úterý, kdy premiér Bohuslav Sobotka přišel nečekaně s oznámením demise. Přečtěte si například o tom, jak Sobotku i sám sebe ztrapnil na Hradě prezident Miloš Zeman. Nebo jak vicepremiér Andrej Babiš (ANO) vyrukoval s trestním oznámením kvůli nahrávkám, podle kterých se má snažit ovlivnit agendu deníku MF Dnes. Vše přehledně ONLINE.

Premiér Bohuslav Sobotka si na Hradě u Miloše Zemana zažil „moment potupy“. Podívejte se:

Video  Moment potupy: Sobotka mluvil, Zeman odešel v půlce věty.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Demise Sobotkovy vlády

Filtr: Vše Důležité Foto Video Sociální sítě

Refresh
22:00
5. 5. 2017

Děkujeme vám za pozornost našemu online zpravodajství z vládní krize. Zatímco politická scéna si bere chvíli oddech, o slovo se hlásí hokejové mistrovství světa, kde se český výběr v úvodním utkání s Kanadou ale příliš neblýskl. A prohrál 1:4.

 

Připomeňte si klíčové rozhovory s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), vicepremiérem Andrejem Babišem (ANO), šéfy TOP 09 a ODS Miroslavem Kalouskem a Petrem Fialou nebo druhými muži ČSSD a KDU-ČSL Milanem Chovancem a Marianem Jurečkou. Další dění z vládní krize pro vás na Blesk.cz budeme samozřejmě dále sledovat.

VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
VIDEO
Video se připravuje ...
21:05
5. 5. 2017

„Ze Zemana jde strach. A Sobotka s ČSSD jsou teď k smíchu,“

píše ve svém komentáři pro Blesk.cz Petr Holec. „Pokud pro uspokojení své stařecké ješitnosti klidně udělá z Česka banánovou republiku, kde navíc banány ani nerostou, měli bychom se děsit, co přijde příště,“ uvádí na adresu hlavy státu a nešetří ani předsedu vlády.

VIDEO
Video se připravuje ...
20:30
5. 5. 2017

Za nepřijatelný považuje ministr zemědělství a první místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka obsah audionahrávky, v níž údajně vystupuje ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš.

„Je to pro mě něco, co je nepředstavitelné, kdy člen vlády, v tu dobu asi majitel skupiny Mafra, diskutuje s novinářem a řeší, kdy na kterého člena vlády bude jaká kauza mediálně spuštěna,“

komentoval Jurečka v rozhovoru pro Blesk.cz nahrávku, kterou Babiš podle svých slov považuje za zmanipulovanou.

VIDEO
Video se připravuje ...
20:00
5. 5. 2017

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dosud udělal ve vládě sedm změn. Vždy navrhl prezidentovi demisi s datem, Miloš Zeman mu pokaždé vyhověl, připomněl na Twitteru vládní mluvčí Martin Ayrer. Právě o termín demise vicepremiéra Andreje Babiše, konkrétně k 9. květnu, je teď mezi Hradem a Strakovou akademií spor.

19:38
5. 5. 2017

„Považujeme za nepřijatelné osobní útoky na předsedu vlády jako hlavu vrcholného orgánu výkonné moci a znevažování autority ústavních institucí v přímém televizním přenosu při tzv. předávání demise předsedy vlády,“ oznámilo 27 senátorů v prohlášení. Respekt k úřadu prezidenta je podle nich součástí politické praxe, ale nelze tolerovat případné protiústavní kroky.

 

„Klíčovou pojistkou je mechanismus vyvození ústavní odpovědnosti za hrubé porušení ústavního pořádku. Jako senátoři jsme si vědomi, že naší rolí není pouze přihlížet, ale, bude-li toho třeba, konat,“ sdělili. Senát může se souhlasem většiny poslanců podat ústavní žalobu proti prezidentu republiky pro hrubé porušení ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku. Ústavní soud pak může prezidenta zbavit funkce.

19:03
5. 5. 2017

Zaorálek se domnívá, že post ministra financí by mohl zůstat i nadále hnutí ANO. Řídit by ho měl někdo, kdo prokazatelně nemá vazbu na firmu Agrofert.

19:00
5. 5. 2017

Třetina senátorů kritizuje Zemana za znevažování ústavy při vládní krizi a jsou připraveni konat. Senát může navrhnout ústavní žalobu na prezidenta.

18:43
5. 5. 2017

Ovčáček k návrhu na odvolání Babiše k 9. květnu řekl, že s ničím podobným ústava nepočítá a premiér podle něj ústavu nezná. „Je to směšný krok, když tam něco takového navrhuje,“ řekl. Později dodal, že se Zeman bude návrhem fakticky zabývat až po návratu z Číny. Z ní přiletí v noci na 18. května, Ovčáček mluví o faktickém vyjádření po 20. květnu.

 

Podle Ovčáčka si Zeman návrh v pondělí podrobně pročte a poradí se o něm. Žádný výstup jeho mluvčí neočekává. „Není tady ani přílišný časový prostor pro nějaká unáhlená řešení,“ dodal. Ve čtvrtek prezident odlétá do Číny, připomněl. Situací se podle něj bude zabývat i během cesty po Číně.

 

Mluvčí vlády Martin Ayrer řekl, že Sobotka očekává, že se Zeman zachová v souladu s ústavou. Poznamenal, že konkrétní datum odvolání obsahovaly i další návrhy na odvolání ministrů, které Sobotka Zemanovi podával v minulosti. Prezident je nezpochybňoval a žádostem vyhověl, dodal Ayrer. Sobotka proto neuvažuje o tom, že by poslal návrh nový.

18:14
5. 5. 2017

Ovčáček zpochybňuje platnost návrhu na odvolání Babiše, protože obsahuje konkrétní datum. Úřad vlády to odmítá s tím, že stejně postupoval i dříve.

17:59
5. 5. 2017

Na Facebooku bývalého redaktora MfD Přibila je vyjádření, že s Babišem, kterého vnímal jako šéfa, jednal třikrát. Nikdy ale prý nikoho nenahrával.

17:41
5. 5. 2017

První místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka si na sociální síti šťouchl do hnutí ANO. Před chvílí ve Studiu Blesk řekl mimo jiné, že si není jist, zda ještě platí koaliční smlouva. První část rozhovoru vyjde ještě v pátek večer. 

17:27
5. 5. 2017

Oslovení uchazeči o post prezidenta by v pozici hlavy státu ministra financí Andreje Babiše odvolali. Demisi premiéra by považovali za demisi celé vlády. V anketě ČTK se na tom shodli Jiří Drahoš, Michal Horáček a Marek Hilšer.

17:01
5. 5. 2017

Městský úřad v Černošicích odložil vyšetřování nesrovnalostí v majetkovém přiznání vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO). Skutek, jehož prošetření žádal sněmovní mandátový a imunitní výbor, je promlčený. Řekla to tajemnice úřadu Bohumila Budková.

Podrobnosti najdete zde. 

16:39
5. 5. 2017

K debatě o nahrávce, na níž Andrej Babiš údajně hovoří s redaktorem MF Dnes, se na Twitteru připojil ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD). „V socialismu byli lidé, kteří novinářům říkali, co mají psát. Kdy co mají nasadit. Žil jsem v tom 33 let. To stačilo,“ napsal například.

 

„Podezření z úkolování médií mají i zahraničněpolitický přesah. Je to nesmírně vážná věc. Jde o samotný princip demokracie,“ dodal v dalším tweetu. „V rámci předsednictví Radě Evropy má ČR také agendu týkající se svobody médií. Naši pozici oslabuje, že s tím máme sami problém.“

16:32
5. 5. 2017

„Jsme všichni svědci jakýchsi závodů v mučednictví. Buďto bude mučedníkem Andrej Babiš, nebo je mučedníkem premiér Sobotka. Já bych řekl: Skončeme tu hru na mučednictví. Pojďme k předčasným volbám, ať lidé rozhodnou, kdo má pravdu,“

vyzval v rozhovoru pro Blesk.cz šéf ODS Petr Fiala. Za ostudu u nás i v zahraničí označil čtvrteční roztržku prezidenta s premiérem na Pražském hradě. Kvůli nahrávkám souvisejícím s Andrejem Babišem stojí ODS za svoláním mimořádné schůze Poslanecké sněmovny na středu, Fiala by byl i pro předčasné volby. Celý rozhovor se šéfem ODS o Sobotkově demisi, Zemanově hradní potupě i Babšových nahrávkách najdete ZDE

VIDEO
Video se připravuje ...
16:15
5. 5. 2017

Ústavní právník Jan Wintr sdělil Blesku, že ústava jasně říká, že prezident odvolá člena vlády, když mu to předseda vlády navrhne. „Ten článek je úplně jasný. To znamená: povinnost vyhovět návrhu premiéra na to odvolat jiného člena vlády,“ uvedl. „Tím, jak je to napsáno, tak jediný rozumný výklad je, že se tak stane okamžitě. To znamená: do několika dnů. Patrně tam je nějaký prostor, aby se prezident zeptal předsedy vlády, jestli na svém návrhu trvá. Ale jinak by se mařil účel toho ustanovení,“ dodal. 

16:00
5. 5. 2017

Na pražském Střeleckém ostrově, kam přišel v pátek po poledni pokládat věnec, podpořil premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. Sobotku vítalo také asi šest desítek lidí, zástupci Mladých sociálních demokratů s transparentem „Stojíme za Sobotkou! Andreji, bylo toho dost".

15:48
5. 5. 2017

Sám Andrej Babiš se v pátek vyjádřil k nahrávkám, na kterých údajně hovoří s redaktorem MF Dnes o připravovaných článcích. Novinářům v Plzni řekl, že je považuje za zmanipulované. Prý je také přesvědčen o tom, že za jeho sledováním a odposloucháváním stojí ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). „Je to cílená koordinovaná akce, která mě má zlikvidovat,“ prohlásil v pátek Babiš.

 

Více o jeho pátečním vyjádření k nahrávkám najdete zde. 

VIDEO
Video se připravuje ...
15:33
5. 5. 2017

Politolog Tomáš Lebeda v rozhovoru pro Blesk upozornil, že se Česká republika může kvůli nestandardnímu počínání prezidenta Zemana obávat o demokracii:

„On hraje o to, aby byl sám aktérem, který kontroluje situaci a rozhoduje o ní. Ale takto česká ústava napsaná není. Česká ústava dává výkonnou moc do rukou premiéra a prezident je spíše symbolickou postavou a dělá některé kroky, které se sluší, aby dělala hlava státu. Nicméně vládu sestavuje premiér. Ten rozhoduje o tom, kdo bude ve vládě a kdo z té vlády odejde. Je to standardní v naprosté většině parlamentních systémů. Bohužel český prezident chce být aktivním hráčem, který vstupuje do hry a může tou politikou hýbat. To je problém, protože to je něco, s čím ústava vůbec nepočítá a můžeme se vážně obávat, že je česká demokracie v ohrožení.“

15:24
5. 5. 2017

Předseda Senátu Milan Štěch plně podporuje postup premiéra Bohuslava Sobotky (oba ČSSD). Chování prezidenta Miloše Zemana označil za absolutně nepřijatelné, nešetrně podle něj zachází s ústavou, což je z pohledu demokracie velmi nebezpečné. Pokud nebude Zeman akceptovat Sobotkův návrh na odvolání ministra financí Andreje Babiše (ANO), má sociální demokracie připraveny další cesty. Štěch to v pátek řekl ČTK. V DVTV zmínil podání ústavní žaloby.

15:06
5. 5. 2017

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) se na tiskové konferenci čílila, že údajně kvůli nastalé situaci nepřijede na dlouho připravovanou návštěvu eurokomisařka pro regionální rozvoj, Rumunka Corina Cretuová:

„Dnes jsem s ní komunikovala a nepřijede. Nepřijede kvůli turbulentní situaci v České republice. Možná je to takový první signál, nicméně pro mě eurokomisařka, s kterou roky vyjednáváme pozici České republiky, se kterou vyjednáváme evropské fondy, čerpání, podobu regionální politiky, postoj České republiky, je to opravdu velice silný zásah.“

15:00
5. 5. 2017

Ministři za hnutí ANO tvrdí, že neslyšeli a nehodlají poslouchat nahrávky, na kterých údajně Andrej Babiš hovoří s redaktorem MF Dnes. „My jsme slušní lidé a slušní lidé neposlouchají cizí rozhovory,“ prohlásil na to konto ministr spravedlnosti Robert Pelikán. 

14:53
5. 5. 2017

Ministr životního prostředí Richard Brabec si na tiskové konferenci po jednání představitelů ANO postěžoval, že Sobotka neměří jedním metrem, když neakcentuje aktuální kauzu kolem dotací na sport, v níž figuruje například zastupitel za ČSSD Karel Březina. 

14:51
5. 5. 2017

Faltýnek dále uvedl, že premiér porušil koaliční smlouvu, když o odvolání ministra nejednal napřed s jeho stranickým šéfem, což je v případě Babiše sám Babiš. 

14:45
5. 5. 2017

Předseda poslanců ANO Jaroslav Faltýnek po jednání s ministry za hnutí ANO zkritizoval premiéra Sobotku:

„Musíme konstatovat, že pan premiér tímto jednáním, kdy počtvrté změnil svůj názor, neskutečně poškozuje jméno České republiky...Vidíme to jako další gesto zoufalého premiéra, který včera pochopil, že kdyby dal demisi celé vlády, že by přestal být premiérem.“

14:35
5. 5. 2017

Prezident Miloš Zeman sice nemá termíny pro odvolání ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše z vlády, pokud ale bude záležitost protahovat, pak bude viníkem nynější krize, řekl v pátek odpoledne novinářům předseda opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek.

14:23
5. 5. 2017

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček svolal na středeční 13. hodinu na žádost skupiny poslanců mimořádnou schůzi s návrhem pořadu „Zneužívání moci ministrem financí Andrejem Babišem vůči nezávislým institucím demokratické společnosti.“ 

14:14
5. 5. 2017

Premiéra Sobotky se naopak ještě před dnešním prohlášením o nepodání demise zastal poslanec Stanislav Huml (ČSSD), který byl s předsedou strany několikrát ve sporu. Ve facebookovém komentáři zkritizoval čtvrteční postup Hradu. Čtvrteční události zhodnitl se slovy:

„Dnes byl na Hradě vítězem premiér. Trapnou situaci, kterou nezavinil, ustál na jedničku. Všichni jsme mohli pochopit i důvod, proč problém Babiš musí řešit vlastní demisí. Stejně by si jej na chleba namazal prezident, kdyby přinesl návrh na jeho odvolání. Přitom odvolání ministra financí je nezbytné. S demisí premiéra se zmenšil manévrovací prostor Hradu na minimum.“

14:08
5. 5. 2017

„Andrej Babiš je úspěšný ministr financí a věřím, že ve vládě zůstane. Ostatní bych nechal na panu prezidentovi,“ zhodnotil pro Blesk.cz nové okolnosti ministr životního prostředí Richard Brabec. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (ANO) zase kritizuje, že tolik změn kolem demise vlády za tři dny je nezodpovědnost. Vláda si prý nesmí brát občany jako rukojmí.  

13:56
5. 5. 2017

Podle informací Blesk.cz už se k nastalé situaci sešlo na jednání užší vedení hnutí ANO. 

13:40
5. 5. 2017

Vysvětlení uniklých nahrávek, na kterých údajně hovoří Andrej Babiš, žádá i europoslanec za ANO Pavel Telička. „Je namístě, aby Andrej Babiš zaujal ke kauze nahrávek jednoznačný postoj. Měl by veřejnosti vysvětlit, zda se nahrané rozhovory uskutečnily, či nikoliv, z čí iniciativy k nim došlo, jestli se detailně seznámil s informacemi, o nichž se na nahrávkách mluví, a jak s nimi případně naložil. Stejně tak je důležité, aby Andrej Babiš i vedení těchto médií informovali veřejnost, zda docházelo k jejich ovlivňování z politických důvodů,“ prohlásil. 

Celé jeho prohlášení si můžete přečíst zde.

13:22
5. 5. 2017

Bohuslav Sobotka (ČSSD) promluvil o odvolání Andreje Babiše (ANO) pro Blesk.cz: 

VIDEO
Video se připravuje ...
13:20
5. 5. 2017

Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek chápe dnešní krok premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), který stáhl návrh na podání demise vlády. Předseda vlády udělal jedinou možnou věc, aby nedošlo k destabilizaci kabinetu jako celku, napsal Bělobrádek.

13:04
5. 5. 2017

Sobotka navrhl odvolání Babiše k 9. květnu. Nic takového se ale podle Parlamentních listů neuskuteční. Prezident se celou věcí bude zabývat až po návratu z Číny, tedy nejdříve 18. května. Zemanovi vadí, že Sobotka do návrhu na odvolání bez předchozí porady rovnou napsal datum, ke kterému by chtěl vicepremiéra Babiše odvolat. Jiří Ovčáček k tomu uvedl:

„Pan prezident si se svým rozhodnutím trpělivě vyčká, především proto, že nelze vyloučit, že pan premiér opět svůj názor změní. Předpokládám, že celou věcí se pan prezident bude zabývat po návratu z návštěvy Číny. Datum 9. května si pan premiér může pověsit na Facebook a to je tak vše, co s tímto datem může dělat.“

13:00
5. 5. 2017

Vedení hnutí ANO se v reakci na prohlášení Sobotky sejde, aby rozhodlo o dalším postupu. „Naskakovat na zoufalé hry ČSSD nechci,“ uvedl Babiš v prohlášení. Ministr financí a vicepremiér se pozastavil také nad tím, že Sobotka mu o záměru neřekl osobně:

„Pan Sobotka dnes dokázal, že je úplně nekompetentní a neschopný premiér, který si neví rady. Hnutí ANO dnes svolá mimořádnou poradu a probereme, co bude dál. Každopádně rozhodnutí je na panu prezidentovi.

12:57
5. 5. 2017

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek ocenil, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pochopil, že demise celého kabinetu byla tragickou chybou. Ve snaze odvolat skandály zatíženého ministra financí Andreje Babiše (ANO) může Sobotka počítat s podporou TOP 09, uvedl v tiskovém prohlášení Kalousek.

12:55
5. 5. 2017

K mému překvapení začal prezident republiky interpretovat ústavu v rozporu se zvyklostí. Miloš Zeman začal tvrdit, že s demisí premiéra nekončí celá vláda. V takové situaci nedává má demise žádný smysl. Ministr financí Andrej Babiš, který je zatížen skandály, by ve vládě zůstal a nebyl by naplněn smysl, proč jsem demisi zvažoval,“ řekl premiér.

12:51
5. 5. 2017

Podrobné vysvětlení svých kroků Sobotka poskytl v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére. 

VIDEO
Video se připravuje ...
12:50
5. 5. 2017

Dobrý den, vítáme Vás u čtvrtého dne online přenosu k vládní krizi. V pátek nastal dramatický obrat, když Bohuslav Sobotka (ČSSD) uvedl, že demisi nepodá.

23:20
4. 5. 2017

ANO bude o případném pokračování vlády nynější koalice jednat až poté, co premiér Sobotka podá demisi. Shodlo se na tom večer vedení hnutí. Děkujeme za pozornost našemu online zpravodajství. Situaci okolo vlády se budeme podrobně věnovat i v dalších dnech. V pátek od 11 hodin bude moderátorka Klára Brunclíková hovořit přímo s premiérem Bohuslavem Sobotkou, položí mu i vámi zaslané dotazy. Nezapomeňte se tak dívat na přímý přenos na Blesk.cz.

22:51
4. 5. 2017

Bohuslav Sobotka zveřejnil večer na sociální síti děkovný vzkaz svým podporovatelům. Vidíte sami, že to není jednoduché, zejména dnes to chtělo na Hradě opravdu pevné nervy a velké sebeovládání,“ popsal premiér. 

22:50
4. 5. 2017

Jak by reagoval na současnou krizi kandidát na prezidenta Jiří Drahoš? 

22:42
4. 5. 2017

Právník Jiří Přibáň odmítl pro ČT, že by platilo, že demise premiéra znamená pouze demisi jeho osoby a nikoliv celé vlády.

V českém ústavním pořádku se nejedná o konvenci či tradici. Kdo si přečte ústavu, tak je mu jasné, že vláda stojí a padá s premiérem. Pokud by si prezident vybral jiný výklad, dopouští se libovůle. Myslím, že bychom pak byli svědky hluboké politické krize.

22:31
4. 5. 2017

Faltýnek také reagoval na kauzu údajných odposlechů Babiše během rozhovoru s novinářem Mafry.

Je to další kauza, která má poškodit naše hnutí a pana Babiše. Ohledně lhaní vicepremiéra, pan premiér toho už navykládal tolik, že vůbec neberu, co říká, vážně. Já znám pana předsedu Andreje Babiše poměrně dlouho a myslím si, že nelže. Osobně jsem ukázku neslyšel. Je otázka, zda je autentická, a druhá věc, která mě překvapuje, že tu někdo nahrává vicepremiéra, a nikdo to neřeší.

22:20
4. 5. 2017

Černochová pokračuje v kritice Zemana: Pan prezident už ukázal v minulosti, že nemá respekt k ústavě. Bylo by velmi průlomové rozhodnutí, kdyby se rozhodl vyložit demisi jako demisi pouze Bohuslava Sobotky. 

22:21
4. 5. 2017

Politologové se předhánější v analyzování nepřehledné vládní krize a nabízejí možné scénáře dalšího vývoje. Jan Kubáček z Phoenix Research byl hostem ve Studiu Blesk a podle jeho názoru zůstanou ve vládě do voleb všichni ministři, až na dva klíčové muže současné krize: Sobotku a Babiše. Poslechněte si to:

VIDEO
Video se připravuje ...
22:15
4. 5. 2017

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Roman Sklenák ale kritiku v diskusním pořadu Události, komentáře odmítl. Podle něj se Zeman jen snažil ponížit pana premiéra, odvést pozornost od toho podstatného. S tím do jisté míry souhlasila i Jana Černochová z ODS. Podle ní se na tuto chvíli Zeman dlouhé roky těšil a bylo to nesmírně trapné pro oba účastníky.

22:13
4. 5. 2017

Jaroslav Faltýnek (ANO) pro ČT uvedl, že Sobotka vytvořil vládní krizi. Tím prý vyprovokoval dnešní chování prezidenta Zemana, který premiéra ponížil.

Není to dobře. Zahraniční kolegové se ptají, proč premiér bourá úspěšnou vládu. My tomu nerozumíme. Ale pan premiér se rozhodl, že zničí výsledky i své vlastní práce.

22:00
4. 5. 2017

Po kauze nahrávek, podle kterých chtěl vicepremiér Andrej Babiš údajně ovlivňovat agendu MF Dnes, končí dlouholetý redaktor deníku Jan Sůra. "I když na mě nikdy nebyl vyvíjen nátlak, abych psal věci jinak, než jak skutečně jsou, rozhodl jsem se skončit v MF Dnes. Po zveřejnění nahrávek Andreje Babiše si nedokážu představit, že by mé jméno bylo nadále s tímto deníkem spojováno,“ řekl v rozhovoru pro Reflex redaktor Jan Sůra.

VIDEO
Video se připravuje ...
21:58
4. 5. 2017

Chovanec promluvil pro Blesk.cz o nahrávkách na Babiše. Na výslech se prý těší: ČTĚTE ZDE

VIDEO
Video se připravuje ...
21:47
4. 5. 2017

K otázce demise se vyjádřila i právnička a senátorka Eliška Wágnerová (bez politické příslušnosti). Podle ní si nelze Sobotkovu demisi vyložit tak, že odstupuje pouze on, jak to má zřejmě v plánu prezident Miloš Zeman.

21:42
4. 5. 2017

Na Facebooku se zatím začalo s organizováním demonstrace za odstoupení Babiše s názvem „Proč? Proto!“ Aktuálně se o událost zajímá přes dva tisíce lidí. 

21:13
4. 5. 2017

Do Zemanova dnešního jednání vůči Sobotkovi se obul na Facebooku europoslanec za TOP 09 Luděk Niedermayer.

Chování pana presidenta má nemálo společného s chováním ministra financí. Ten na věci, co mu "nevyhovují", reaguje tím, že je "odmítá" či "že se nestaly". Zcela stejně odmítl pan prezident fakt, že mu pan premiér nepřinesl demisi. Prostě se to nestalo. Je to klišé, je, zdá se mi, jasné, že lidé, jako je prezident Zeman a ministr Babiš, se nezmění. Chovají se neurvale a tím snižují i tak ne zrovna vysokou politickou kulturu v naší zemi. Se zákony zacházejí se značnou "flexibilitou", a když něco chtějí, jen tak něco je nezastaví.

21:10
4. 5. 2017

Zeman také znovu potvrdil, že Sobotkovu demisi přijme a jméno nového ministerského předsedy oznámí po návštěvě Číny, z níž se vrací 18. května. Setká se při ní mimo jiné s Vladimirem Putinem. Už má prý vybraného prvního kandidáta na funkci premiéra. "Musím to s ním ještě probrat, ale zdá se, že dojde k dohodě," řekl Zeman v televizi.

20:53
4. 5. 2017

Podle Zemana existuje jediný člověk, který by měl vládu opustit: Bohuslav Sobotka. O napjatých vztazích mezi premiérem a prezidentem se nicméně hovoří již dlouho.

4. 5. 2017

Ke kauze nahrávek se vyjádřil v TV Barrandov i Zeman: Novináře nemám rád, takže mne nezajímá, co Babiš psal svým novinářům.

20:43
4. 5. 2017

Andrej Babiš zatím podle serveru Neovlivní.cz pokročil ve vyšetřování údajných nahrávek jeho schůzek (o kauze jsme informovali ZDE). Zdroj z Babišova okolí tvrdí, že je podezřelá hlavně vicepremiérova ochranka. Šéf ochranné služby Jiří Komorous to však rezolutně odmítá.

20:32
4. 5. 2017

Zeman zmínil, že nástupcem Sobotky může být Milan Chovanec nebo Lubomír Zaorálek (oba ČSSD). Zaorálek je podle něj průchodnější, protože proti Chovancovi může být odpor v hnutí ANO. Pokud by sociální demokraté nicméně nesouhlasili s takovou nominací, je připravený jmenovat premiérem šéfa lidovců Pavla Bělobrádka.

20:30
4. 5. 2017

Prezident Zeman zároveň uvedl, koho chce jmenovat po Sobotkovi novým předsedou vlády. Prohlásil:

„Tímto premiérem by podle mého názoru měl být opět člověk ze sociální demokracie. Ať už si o ní myslíme, co chceme, vyhrála předchozí volby. Měl by to být člověk, který projde při hlasování o důvěře. To znamená, že pro něj budou hlasovat minimálně všechny strany vládní koalice.“

20:25
4. 5. 2017

„Měla by tu být existující staronová vláda. To jsem řekl všem, se kterými jsem jednal. Jsem pro kontinuitu, půl roku před volbami nemá cenu dělat kotrmelce,“

prohlásil Zeman.

20:22
4. 5. 2017

Sobotka podle prezidenta Zemana „kličkuje jako malý kluk“. Proč mu demisi na Hrad ve čtvrtek nepřinesl, nechápe, uvedl na TV Barrandov. Podle prezidenta by měla vláda dovládnout do konce funkčního období, Sobotkovu demisi nicméně přijme, potvrdil.

20:20
4. 5. 2017

„Tuto demisi pokládám za akt zoufalství,“

řekl prezident Miloš Zeman na TV Barrandov a vytkl premiérovi Bohuslavu Sobotkovi propad podpory ČSSD. „Předseda strany, který neví kudy kam, hledá nepřátele všude jinde než ve vlastní straně a především ve vlastní osobě. Pokládám tuto rezignaci za zbabělost,“ uvedl.

20:17
4. 5. 2017

Milan Chovanec se pořádně rozčílil na Twitteru, a to u informace, že Babiš zvažuje, že podá trestní oznámení na premiéra a šéfa ČSSD Bohuslava Sobotku.

20:10
4. 5. 2017

Nynější Sobotkův kabinet by měl podle 38 procent lidí dovládnout v demisi, ukázal průzkum pro Českou televizi. Přes 60 procent dotázaných nechce předčasné volby.

19:40
4. 5. 2017

„Gesto prezidenta Miloše Zemana nemá obdoby, je bezprecedentní. Pouze ukazuje na to, že prezident situaci nezvládl. A přitom je to náš nejzkušenější politik, který řeší banální vládní krizi, kterých už bylo v minulosti dost,“

řekl Blesku Ladislav Špaček, bývalý mluvčí prezidenta Václava Havla a odborník na (nejen) hradní etiketu. „Za dob prezidentů Václava Havla i Klause byla pnutí, ale nikdy to nedávali takto veřejně najevo,“ podotkl.

19:05
4. 5. 2017

ODS chce kvůli nahrávkám údajně s Andrejem Babišem svolat mimořádnou schůzi Sněmovny. V pátek by mělo tento požadavek podle informací Blesk.cz schválit grémium strany. Aby se schůze mohla konat, musí ji podpořit alespoň čtyřicet poslanců. Babiš kvůli nahrávkám podal trestní oznámení na neznámého pachatele. Řekl to exkluzivně v rozhovoru pro Blesk.cz.

VIDEO
Video se připravuje ...
18:55
4. 5. 2017

„Sobotka totálně paralyzuje vládu. Je jako Bárta z vé véček,“

uvedl v ČT Andrej Babiš. Narážel tak na někdejšího lídra strany Věci veřejné Víta Bártu, bývalého šéfa bezpečnostní agentury ABL. K demisi vlády, se kterou Babiš nesouhlasí, vicepremiér uvedl: „Hodil to na pana prezidenta, ten si ho dneska vychutnal.“

18:45
4. 5. 2017

Andreji Babišovi v České televizi pustili nahrávky, na kterých má údajně řešit s novinářem MF Dnes kauzy v deníku proti sociální demokracii. Babiš je pouze propojil s praktikami StB a odmítl se k nim vyjádřit. Opakovaně odmítl, že by cokoli v deníku ovlivňoval. 

„Nebudu se k tomu vyjadřovat, nechte to na policii. Je to manipulace a já to odmítám. Už nikdy se nebudu scházet s žádným redaktorem Mafry.“

18:32
4. 5. 2017

Za nesprávný krok považují rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) podat demisi vlády dvě třetiny lidí. Vyplývá to z průzkumu společnosti Median pro Český rozhlas. Nejméně s rozhodnutím předsedy vlády souhlasí lidé starší 60 let a voliči hnutí ANO. Mezi voliči sociální demokracie schvaluje demisi čtvrtina dotázaných. Průzkumu se zúčastnilo 1006 respondentů starších 18 let.

18:10
4. 5. 2017

Podívejte se na celý rozhovor s ministrem vnitra a 1. místopředsedou ČSSD Milanem Chovancem, který poskytl pro Blesk.cz. O konci Sobotkovy vlády, údajných nahrávkách Andreje Babiše i dalším řešení vládní krize.

VIDEO
Video se připravuje ...
18:00
4. 5. 2017

Za "malý skandál" označila německá agentura DPA setkání českého prezidenta Miloše Zemana s premiérem Bohuslavem Sobotkou na Pražském hradě. Podle agentury AP prezident předsedu vlády "šokoval", když přijal jeho demisi, aniž ji Sobotka podal. Rakouská agentura APA napsala, že se Zeman se Sobotkou "hádali před běžícími kamerami".

 

Podle agentury DPA Zeman Sobotku poté, co premiér oznámil, že demisi podá až v polovině května, napomenul, aby tak učinil co nejdříve. Prezident premiéra rovněž vyzval, aby už vláda nepodnikala žádná strategická rozhodnutí. "Zjevně rozladěn" pak tiskovou konferenci opustil, napsala německá agentura.

17:12
4. 5. 2017

"Tuto situaci těžko můžeme řešit tím, že na sebe budou jednotliví politici podávat žaloby, nebo že na sebe budou podávat trestní oznámení,"

reagoval Sobotka na Andreje Babiše. "Tu situaci musíme řešit za jednacím stolem a já si myslím, že ten problém můžeme vyřešit velmi rychle. Vládní krize může skončit v zásadě během 10 minut. Stačí, pokud Andrej Babiš uzná svoji odpovědnost. Stačí, pokud místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš upřednostní zájem ČR a stabilitu ČR před svojí touhou setrvat ve funkci ministra financí. Pak jsme schopni se velmi rychle dohodnout  na rekonstrukci koaliční vlády a na tom, kdo tuto vládu povede. Podávání trestních oznámení, podávání žalob já vidím už trošku jako zoufalství," dodal premiér.

17:05
4. 5. 2017

Po jednání se Zemanem již Sobotka to, co se dělo dnes odpoledne na Hradě, komentovat nechtěl. "Je zbytečné, abych tuto věc komentoval, protože by to pouze odvádělo pozornost od podstaty věci. A ta podstata věci je úplně jiná, než jestli tady byla, a nebo nebyla připravena nějaká ceremonie, se kterou jsem nepočítal. Podstata věci je taková, že máme ministra financí, který je zatížen vážnými problémy a vážnými skandály. Ty věci jso utak vážné, že jsem na to musel jako předseda vlády reagovat demisí vlády," uvedl Sobotka.

17:00
4. 5. 2017

Spor mezi Hradem a premiérem o formát čtvrteční schůzky u prezidenta řeší na Twitteru i hradní a vládní mluvčí, tedy Jiří Ovčáček a Martin Ayrer.

16:35
4. 5. 2017

Premiér Bohuslav Sobotka bude v pátek hostem mimořádného vydání pořadu Ptám se, pane premiére. Dívejte se od 11:00 na Blesk.cz a už teď mu posílejte svoje dotazy.

16:31
4. 5. 2017

"Bohužel taková už je česká politika a bohužel vypadá to tak, že taková je česká politika už i v nejvyšších patrech. Myslím si, že jsme si to mohli tady dnes odpustit,"

dodal Sobotka a vydal se na jednání za Zemanem za zavřenými dveřmi.

16:28
4. 5. 2017

Na Sobotkovu odpověď již Zeman nečekal. "Děkuji vám, pane prezidente, já se velice rád k vám za malý okamžik připojím," říkal Sobotka Zemanovým zádům. "Pouze bych chtěl v tuto chvíli jasně říci, že krizi nevytvořila rezignace předsedy vlády," pokračoval Sobotka, zatímco Zeman opouštěl sál. Sobotka poukazoval, že krizi vytvořily problémy kolem Andreje Babiše, ale to už Zeman neposlouchal. Sobotka však pokračoval v proslovu i bez prezidenta. "Požadavkem sociální demokracie je, aby ministr financí, který je zatížen skandály, členem této vlády nebyl. V tuto chvíli budu informovat prezidenta republiky o tomto postupu," říkal již osamocený Sobotka.

"Jinak musím říci, že jsem nebyl informován, že zde bude připraven takovýto ceremoniál, je to pro mě překvapení. Očekával jsem, že proběhne standardní jednání s prezidentem republiky. Konec konců takových schůzek jsem tady na Pražském hradě absolvoval už velké množství."

16:25
4. 5. 2017

"Znovu připomínám, že to byl váš, nikoli můj sekretariát, který ještě včera oznámil, že mi dnes předáte demisi. Vyřiďte si to prosím se svým sekretariátem,"

peskoval Zeman Sobotku. "Jistě uznáte, že - jak říkají na Moravě - ani pan farář dvakrát nekáže, takže tento ceremoniál považuji za konečný a nevidím důvod, proč by se měl opakovat," dodal prezident. Pozval Sobotku na diskusi, která ho prý zajímá stejně tak, jako včerejší stanovisko Andreje Babiše a Milana Chovance a dnešní stanovisko Pavla Bělobrádka. Je prý zastáncem toho, aby vláda dovládla do řádných voleb na existujícím koaličním půdorysu. 

"Zdá se, že i na tom se kupodivu můžeme shodnout, i když vaše rezignace vytvořila krizi, kterou nikdo z nás nepředpokládal. Děkuji vám za vaši účast."

VIDEO
Video se připravuje ...
16:24
4. 5. 2017

Sobotka Zemana upozornil i na to, že demise bude podána kvůli "problémům ministra financí" a že stojí o pokračování vlády na současném koaličním půdorysu. Ovšem bez Babiše. "Chtěl jsem vás také, pane prezidente, informovat o tom, že netrvám na tom, abych byl nominován za sociální demokracii do pozice premiéra," uvedl Sobotka. 

"Doufám, že si, pane prezidente, uvědomujete vážnost problému ministra financí a místopředsedy vlády Andreje Babiše a že tuto věc nebudete přehlížet a že ji nebudete ignorovat."

16:22
4. 5. 2017

"Situace pro ČR není jednoduchá a v tuto chvíli mě zaráží způsob, jakým Hrad přistoupil k této schůzce, která si myslím, že je velmi důležitá, z pohledu dalšího postupu pokud jde o řešení vládní krize,"

vrátil Zemanovi Sobotka úder. Na Hradě se nedal.

16:20
4. 5. 2017

„To, co se stalo na Pražském hradě, mě překvapilo, a jen přemýšlím, kde došlo k nedorozumění. Protože je evidentní, že tam došlo k nějakému komunikačnímu nedorozumění,“

uvedl pro Blesk.cz šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD).

16:05
4. 5. 2017

Sobotka se začal omlouvat s tím, že nepřišel podat v tuto chvíli demisi, ale dorazil na politické konzultace týkající se vládní krize. Chtěl se prý ujistit, jaký je výklad ze strany prezidenta a Pražského hradu.

"Těžko mohu podat demisi v tuto chvíli, když není zřejmé, jakým způsobem Pražský hrad k demisi přistoupí. Jestli ji bude vnímat jako demisi celé vlády, nebo jestli ji bude vnímat jako demisi předsedy vlády,"

argumentoval Sobotka. Demise celé vlády bude doručena na Hrad písemnou cestou v polovině května, uvedl premiér. Sobotka upozornil, že si také ověřoval, jakým způsobem byly podávány demise na Hrad v minulosti. "Ať už to byl premiér Nečas nebo to byl premiér Rusnok, tyto demise byly podávány písemnou cestou. Já jsem vám nedoručil žádnou takovouto písemnou demisi," upozornil Zemana.

15:57
4. 5. 2017

"V sedm hodin ráno, což je, milý pane premiére, zatraceně noční doba, kdy normální lidé spí a nejednají, se svolalo shromáždění na Strakově akademii, kde došlo ke změně původní dohody," 

postěžoval si Zeman, že Sobotka změnil podání demise až na datum "kolem 20. května". "Já chápu, že podklad tohoto rozhodnutí (demise - pozn. red.) je tak trochu kolísavý, ale nechci vás z lidského hlediska kritizovat. Chtěl bych pouze připomenout slova pana Bělobrádka, předsedy lidovců, s nímž jsem jednal před krátkou dobou, který veřejně vyjádřil názor, že vaše demise, pana premiéra, by měla být co nejdříve," pokračoval Zeman. "Tím končím. Jak už jsme se dohodli, otázky nebudou a vše podstatné jsme slyšeli. Bůh s vámi a na shledanou," dodal prezident. 

15:54
4. 5. 2017

K Sobotkově "momentu potupy" došlo tak, že se Zeman nejprve pustil do proslovu. "Dovolte mi, abych vám především poděkoval za práci, kterou jste vykonal v čele české vlády. Za druhé: Žádám vás, aby vláda do doby, kdy jmenuji nového premiéra a na jeho návrh novou vládu, tak jak je obvyklé, plnila své funkce s tím, že nebude přijímat žádná strategická rozhodnutí, to znamená rozhodnutí s dlouhodobými účinky. Za třetí: Dovolte, abych vám popřál ve vašem budoucím životě, ať už politickém nebo osobním, mnoho úspěchů, zdraví, štěstí a životní pohody," říkal Zeman Sobotkovi. Jako by se s premiérem, kterého s oblibou kritizuje, loučil.

15:50
4. 5. 2017

Zeman vytkl Sobotkovi, že na rozdíl od premiéra "aranžmá" k demisi připravil a Sobotka přesto demisi nepřinesl. Ještě předtím, než Sobotka domluvil, Zeman nakonec odešel. Podívejte se na „moment potupy“. 

VIDEO
Video se připravuje ...
15:45
4. 5. 2017

"Ještě včera mě sekretariát předsedy vlády informoval o tom, že pan premiér chce přijet na Hrad, aby podal demisi. Proto jsme vypravili obvyklé aranžmá, které probíhá při všech demisích předsedů vlád,"

postěžoval si Zeman poté, co na Sobotku mířil svou holí. A upozornil, že jeho sdělení v tomto příapdě bude poněkud delší.

15:40
4. 5. 2017

Dusno na Pražském hradě! Prezident Miloš Zeman nepřijal premiéra Bohuslava Sobotku dvakrát nejvřeleji. Zeman totiž očekával, že Sobotka přijde s demisí vlády. Premiér ji nepřinesl, protože se ji chystá podat až po návratu prezidenta z Číny. Sobotka uvedl, že se Zemanem přijel prodiskutovat řešení vládní krize. Způsobilo to výrazně rozpačitou situaci.

15:22
4. 5. 2017

Premiér Bohuslav Sobotka dorazil na 3. nádvoří Pražského hradu, vystoupil z vládní limuzíny a vyrazil za prezidentem Zemanem. Tiskovka předsedy vlády se na rozdíl od ostatních návštěv odehraje právě zde, naproti katedrále sv. Víta. 

15:18
4. 5. 2017

Ministr Chovanec se vyjádřil pro Blesk.cz i kauze údajných nahrávech na vicepremiéra Andreje Babiše (ANO). Odmítl, že by se na nich jakkoli podílel.

VIDEO
Video se připravuje ...
15:15
4. 5. 2017

Premiér Bohuslav Sobotka řešil v uplynulých hodinách i konec ve straně. „Včera (ve středu, pozn. red.) jsem o tom s Bohuslavem Sobotkou mluvil, on o tom velice vážně přemýšlí, on přemýšlí o každém tom kroku a já si myslím, že on přijde s nějakým návrhem,“ řekl v rozhovoru pro Blesk.cz 1. místopředseda ČSSD a ministr vnitra Milan Chovanec.

VIDEO
Video se připravuje ...
14:53
4. 5. 2017

Bělobrádek reagoval i na dotaz, zda je možnost, aby při sporech Sobotky s Babišem vedl do voleb vládu on. "Vyloučit se nedá nic, je to samozřejmě možné," odpověděl Bělobrádek. "Pozor, bude vtip. Pokud bych byl pověřen tím, abych sestavil novou vládu, tak mi to nedělá potíže, jestli to bude teď, nebo až po volbách. To už není takový rozdíl," dodal vicepremiér. Lubomíra Zaorálka (ČSSD), kterého jako možného premiéra vidí Andrej Babiš, označil za významného představitele své strany, "personálie" však nejsou dle Bělobrádka nyní důležité.

14:49
4. 5. 2017

Přišla řeč i na nahrávky, na nichž mluví údajně Andrej Babiš. "Považuji za nevkusné, že se tady lidé navzájem nelegálně odposlouchávají," uvedl Bělobrádek. To, co na nahrávkách zaznělo – pokud nejde o podvrh –, je však dle něj velmi závažné. "Svědčilo by to o tom, že to, co nám celou dobu jako koaličním partnerům, tak veřejnosti, občanům říkal, že je prostě lež," uvedl Bělobrádek. Pokud nahrávka není zfalšovaná, jde o skandál, pokračoval. Nemůže však potvrdit, že je nahrávka autentická. "Už jsme zažili mnoho falšovaných materiálů," dodal.

14:45
4. 5. 2017

„Shodli jsme se na třech základních věcech – ta první je, že úřednická vláda na takto krátkou dobu nedává příliš smysl a že by měla co největší část vlády dovládnout,“

Řekl novinářům po jednání s prezidentem Zemanem Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Druhou věcí, ve které se se Zemanem shodli, je, že „tady není ani rozumné vyvolávat předčasné volby na takto krátkou dobu“ a posouvat termín. Mělo by to i technické překážky, upozornil. „Uvítali bychom co nejrychlejší řešení celé situace, to znamená aby premiér podal demisi co nejdříve, aby se situace mohla vyřešit a opět začala standardně fungovat eventuálně nová vláda,“ dodal Bělobrádek.

14:16
4. 5. 2017

Demise premiéra znamená konec celé vlády, uvedl Sobotka. Výklad ústavy i dosavadní ústavní praxe jsou podle něj v této otázce zcela jasné.

13:52
4. 5. 2017

Autor inzerátu reagujícího na středeční celostránkovou inzerci předsedy hnutí ANO Andreje Babiše jej nakonec neotiskne. Vydavatelství Mafra si za celostránkovou inzerci řeklo o více než tři čtvrtě milionu korun, což se autorovi, internetovému publicistovi Patricku Zandlovi, zdálo příliš, i když mu přišla řada návrhů na spolufinancování. Cena celostránkového inzerátu v celostátním vydání Mladé fronty Dnes vyjde podle webu vydavatelství Mafra ve čtvrtek na 902 tisíc korun. V ostatní pracovní dny to je téměř 723 tisíc korun.

13:21
4. 5. 2017

"Je to o lidech. A pokud tam byl ministr zdravotnictví Němeček, který nekomunikoval se mnou, jenom přes média, tak teďka je tam Ludvík a já s ním komunikuju normálně,"

řekl Andrej Babiš ve studiu Blesku. Normálně prý komunikuje z ČSSD i s ministryněmi Valachovou a Marksovou. "S panem Zaorálkem jsem byl teďka na snídani," podotkl Babiš. "Já jsem stále takovej neobratnej, možná jsem to neměl říkat," dodal k tomu, že Zaorálka vidí jako možnou volbu pro nového premiéra. Babiš připomněl, že i Zaorálek na něj útočí - označil Babiše na sněmu ČSSD za "fíkus".        

13:00
4. 5. 2017

Exministr vytáhl "zvracení na oponenty". V kritice Babiše přitvrdil exministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD), který měl v době, než ho ve funkci nahradil současný ministr Ludvík, s Babišem vleklé spory. "Cílené zvracení na oponenty pana Babiše ze strany ´jeho´ médií mě nepřekvapuje," napsal Němeček na Twitteru.

12:56
4. 5. 2017

"Budeme usilovat o to, aby v nejbližší možné době byla svolána mimořádná schůze, na které se Sněmovna rozpustí,"

hlásí šéf poslaneckého klubu TOP 09 Michal Kučera. Předčasné volby by uvítali i v KSČM. "Vládní koalice má zájem, aby Sněmovna dál fungovala, schvalovala zákony tak, jak je to naplánováno," ujišťuje šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek.

 
12:42
4. 5. 2017

Nejpravděpodobnější kandidáti na premiéra? Já, nebo Milan Chovanec, uvedl podle iDnes.cz ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Mluví o případu, pokud by prezident Zeman dal šanci ČSSD složit vládu. Jenže vláda v čele s Chovancem by byla patrně problémem pro ANO. "Zrádce zrádců samozřejmě, obdivuji pana premiéra, že člověk, který ho zradil, je dneska největší jeho spojenec," připomenul Babiš ve studiu Blesku Chovancovu účast na legendární lánské schůzce.

VIDEO
Video se připravuje ...
12:15
4. 5. 2017

"My jsme spolu nikdy nemluvili, pan premiér nemluví,"

uvedl Andrej Babiš ve studiu Blesku. "Neumí mluvit, jako že bysme šli někde si popovídat normálně, že by se změnil," říká Babiš. "včera ráno na předsednictvu nám oznámil, že podá demisi, na vládě také, že dneska podá demisi. A teď jsem zjistil včera večer, že ji nepodá. Fakt tomu nerozumím. Vytvořil tady jako strašnou atmosféru, nejistotu a ohlupuje lidi. Pokud jednou řekne, že je demise, tak ji má podat," dodal šéf ANO.

VIDEO
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

haniss ( 5. května 2017 10:32 )

Ještě jedna připomínka.Co je Babiš zač,je snad jasné...ale jsou tu i další otázky: Na co „zapomněl“ Miloš Zeman, když „daroval“ Babišovi Agrofert? A proč „zapomněla“ na možný miliardářův podvod i Lenka Bradáčová? Odpovědi se dají najít v knize,která je na Slovensku soudně zakázána (Andrej Valko: Počestný Andrej Babiš).A o prodeji OKD pan Sobotka zatím neřekl taky ani "Ň".Podobných věcí je tady řada a lítají ji v nich politici ze všech stran.

haniss ( 5. května 2017 10:22 )

Na to už normální člověk nemůže mít žaludek.Je to v české politice jedna špína vedle druhé...od hradu až po vrátného někde v parlamentu.A do toho všeho ještě agent Bureš vykřikuje o estébáckých metodách.Nejhorší na tom je,že lidi se za pár koblih (nebo za stokorunové navýšení důchodu a pod.)upíší kdejakému magorovi a další 4 roky budou jen s úžasem sledovat,co jim "dobrého" přichystá.A přitom všichni ví, jak to dopadne: napřed boj o koryta,pak házení hnoje jeden na druhého a půl roku před dalšíma volbama miliony slibů a zase tradiční boj o koryta. Děkuji,nemám zájem.

havran2 ( 5. května 2017 09:25 )

Prezident Zeman opět zabodoval +++

ellenic ( 4. května 2017 23:48 )

balika Ono už to jeho cachtání se v gumáku na rybníku s ochrankou ve vodě svědčí o rozmarech seniora . Dnešní komedií jen završil trapné dívadlo .

ellenic ( 4. května 2017 23:46 )

anna1234 Přesně tak máš pravdu . Neviděla jsem nikoho na stejném postu, že by se takto choval a otáčel se k premiérovi zády .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa