Ivana Bartošová je členkou KDU-ČSL a školní inspektorkou. Má tři děti, je jí 55 let, za svůj vzor považuje Jana Amose Komenského. V předchozích letech celkem 4x neúspěšně kandidovala do plzeňského zastupitelstva a neuspěla ani ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2006.

Video
Video se připravuje ...

Doprava a sociální oblast trápí Plzeňsko, míní Bartošová (KDU-ČSL). Blesk TV

Podle oficiálních stránek KDU-ČSL měla jako malá přezdívku „tatranka“ podle oblíbené sušenky a jejím životním krédem je: „Problémy řeším, až když nastanou.“ „To neznamená, že bych se tak řídila i v politice. Samozřejmě, že problémy je třeba řešit, když nastanou, ale je třeba se na ně řádně připravit. A já jsem připravena řešit problémy důsledně, ale také velmi plánovitě a koncepčně,“ poznamenala ke svému mottu na úvod debaty Bartošová.

Mnoho velkých politických úspěchů ale nenasbírala, i když to sama vidí jinak. Má osmileté zastupitelské zkušenosti z městského obvodu Plzeň 1, ale jinak nic. V roce 2006 se, přestože vedla kandidátku, do městského zastupitelstva nedostala. Nepomohlo ani odstěhování do obvodu Plzeň 3, kde neuspěla ve volbách v letech 2010 ani 2014. A to ani do velkého plzeňského zastupitelstva. Podobně dopadly i krajské volby – neuspěla v letech 2004 ani 2012. Dobře to nedopadlo ani ve volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2006.

Video
Video se připravuje ...

30 sekund Bartošové (KDU-ČSL) Blesk TV

„Já se cítím jinak jako celkem úspěšná politička. Byla jsem na poměrně nevolitelných místech. Na 14., tuším 16. a nejvíce asi 12. místě. Neměla jsem zájem se do plzeňského zastupitelstva dostat, nicméně jsem podpořila kandidátku,“ řekla Bartošová s tím, že sedí v řadě odborných komisí. Na její vysvětlení se podívejte:

Video
Video se připravuje ...

Vdova se třemi dětmi v politice. Bartošová z Plzně vysvětlila, jak je to s její kariérou. Blesk TV

Nejen doprava, ale také sociální oblast trápí Plzeňsko

Nejen nedokončené silnice, ale také třeba ceny jízdného nebo sociální oblast – to jsou hlavní problémy Plzeňského kraje podle Ivany Bartošové, jedničky kandidátky Koalice pro Plzeňský kraj. „My razíme ještě heslo více pro rodinu. Chceme se zaměřit na dopravní obslužnost, ale také na ceny jízdného pro děti, žáky a studenty. Vnímáme také propad v sociální oblasti – chceme narovnat financování sociálních služeb,“ uvedla Bartošová.

V rámci debaty Blesku ke krajským volbám se mohl také Bartošové (KDU-ČSL) někdo ze soupeřů zeptat na jednu otázku. Los určil toto právo Josefu Bernardovi z ČSSD. Ten chtěl vědět, co říká na obstrukce Strany zelených týkající se moderní spalovny odpadů postavené nedaleko Plzně. Zelení jsou totiž spolu s Nestraníky koaličním partnerem KDU-ČSL v Koalici pro Plzeňský kraj.

„My jsme samozřejmě o této problematice se Stranou zelených velmi intenzivně diskutovali. Shodli jsme se na tom, že není možné, abychom vyslyšeli Stranu zelených v tom, aby se zastavila spalovna. My chceme, aby byla jištěná, aby byla bezpečná a aby byla funkční,“ prozradila rozpor uvnitř koalice Bartošová.

Na celou odpověď se můžete podívat na videu. V sestřihu také najdete odůvodnění názoru na největší problém kraje a 30 vteřin Ivany Bartošové, ve kterých mohla přesvědčit voliče:

Video
Video se připravuje ...

Bartošová (KDU-ČSL) v boji o Plzeň: Kvůli spalovně se Zelenými nesouhlasíme. Blesk TV