Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Inkluze je zhoubná myšlenka.“ Exprezident Klaus se shodl se synem

Autor: Jaroslav Šimáček - 
15. dubna 2016
05:01

Inkluze je zhoubnou myšlenkou a komplikací pro děti i školy. To si myslí exprezident Václav Klaus, který se shodl se svým synem.

Václav Klaus mladší byl nedávno hostem ve Studiu Blesk, kde vysvětloval své výtky k inkluzi. Současný expert ODS na oblast vzdělávání uvedl: „Jsem odpůrcem inkluze jako takové, protože je to naprosto nepromyšlený krok.“

Video Václav Klaus mladší o inkluzi - Blesk TV
Video se připravuje ...

Václav Klaus starší se synem souhlasí. „Sdílím mnoho jeho názorů a stejně jsem už dávno přesvědčen o zhoubnosti té myšlenky oné inkluze,“ řekl Blesku během slavnostního aktu ve vile na Hanspaulce, kde sídlí jeho institut.

Klaus tam ve čtvrtek za účasti manželky Livie či loni vyznamenaného Milana Knížáka ocenil práci ekonoma Dušana Třísky, svého někdejšího náměstka na ministerstvu financí a „otce kupónové privatizace“.

Se skleničkou sektu v ruce se pak Klaus pozastavil i nad inkluzí. „Myslím, že jsou to umělé revoluční změny vnášené do naší společnosti, spojené s podivnostmi ideologie politické korektnosti a všech těchto věcí,“ pokračoval v kritice exprezident.

„Není to žádná pomoc těmto dětem, není to žádné humánní nebo milosrdné gesto. Je to zbytečná komplikace pro děti i komplikace našeho školského systému,“ dodal Klaus starší.

Čtěte také: Vše o inkluzi v českém školství

Stop škodlivé inkluzi: Co je smyslem kampaně Blesku Stop škodlivé inkluzi: Co je smyslem kampaně Blesku | Infografika Blesk.cz

Video se připravuje ...
Další videa