Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Našli jsme článek Hitler je gentleman, tvrdí Kleslová z ANO. Zoufalý vtip, odpovídá Hrad

Autor: dv, vr - 
29. června 2015
14:30

Starostka Prahy 10 Radmila Kleslová z Hnutí ANO na Facebooku zveřejnila fotky údajného článku Hitler je gentleman, který měl napsat Ferdinand Peroutka a kvůli jehož citování naštval prezident Miloš Zeman Peroutkovy příznivce i rodinu. Kleslová našla noviny se svými kolegy v Čapkově vile. Jestli jsou pravé, tím si ale sami nejsou jistí, Blesku ale přísahali, že nejde o žádnou radniční kampaň a vtip.

„Hezký letní pokus, ovšem zoufalý. Autor falza neví, že 28. 10. 1938 byl z nařízení druhorepublikové vlády pracovní den. Žádné zvláštní vydání by cenzura nedovolila. A navíc - na místě utržení části stránky se skví zcela nový, bílý papír... Myslím, že to vlastně ani není vtipné,“ vysmál se Kleslové mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček, kterého Miloš Zeman pověřil hledáním textu.

Kleslová „objev“ komentovala zatím jen na sociální síti, rozhovor odmítla. „Mám jednání, zavolejte mi za hodinu,“ řekla Blesku.

„Byla to náhoda, skutečně jsme to tam našli, ale samozřejmě nevíme, jestli je článek pravý. O žádnou PR kampaň radnice ale nejde,“ řekl Blesku mluvčí radnice Prahy 10 Vít Novák. Podle jeho slov byl výtisk v Čapkově pracovně.

Článek je „vlevo dole“, přesně tak, jak jen popisoval prezident Miloš Zeman, skálopevně přesvědčený o existenci textu. V tom, který našla Kleslová, je ale překlep ve jméně - místo FERDINAND PEROUTKA je označen „FERDINAD“ PEROUTKA.

Kleslovou napálil publicista

Podle webu Echo24 se starostka nechala napálit novinářem Jaromírem Slomkem, který ve vile falzifikát schválně nechal při novinářské prohlídce.

„Šlo o žertovnou mystifikaci. Pan prezident si tu z nás dělá srandu už půl roku, chtěl jsem si proto z této trapné situace udělat také legraci a pobavit alespoň své kolegy novináře. Rozhodně jsem nečekal, že to paní starostka vezme vážně,“ řekl webu Slomek.

Podívejte se, jak neúspěšně po textu pátral Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček:

Video Reportáž o peroutkovském selhání hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Text za 100 tisíc a žaloba na stát

Prezident Miloš Zeman chtěl článkem se stejným titulkem dokázat, že Ferdinand Peroutka selhal a byl fascinován nacismem. Vypsal dokonce i odměnu 100 tisíc korun pro toho, kdo text objeví.

Spisovatelova vnučka před časem podala dokonce žalobu na stát na ochranu osobnosti. V rozhovoru pro Blesk několikrát opakovala, že žádný takový text neexistuje.

Video Peroutkova vnučka: Ovčáček a Zeman kopají do mrtvoly mého dědy! -  David Vaníček, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Údajný článek Hitler je gentleman Údajný článek Hitler je gentleman | Radnice Prahy 10

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lukreciaborgia ( 29. června 2015 19:19 )

Kleslová je pitka jak bambitka.Taková pinda může být jenom v Praze.

zauber ( 29. června 2015 17:23 )

Celé hnutí ANO je krásné a důvěryhodné jako všichni ti přeběhlící z ODS a prudce inteligentní krasavice Kleslová.

paul.hyena ( 29. června 2015 17:09 )

Pilná STBačka Kleslová splnila úkol, který jí byl zadán - najít článek, ať to stojí, co to stojí. Bohužel na fízlárně se učí více s pendrekem, než literatura, proto je článku kromě překlepů i spousta dalších nesmyslů, což estébácký mozek nedokázal rozpoznat.

stopms ( 29. června 2015 17:08 )

ÚMČ Praha 10 : odjakživa děs běs ! Nejdřív mladý ODS Milan Richter, jenž v cca 25 letech se stal starostou, nezkušený, namyšlený a vychytralý cucák, pak se prý zapletl do tzv. tunelů, údajně skoupil za "čisté" peníze pro své rodiče mega pozemky za "babku". A následně tato Radmila Kleslová, za bolševika u StB, pak ČSSD a nyní ANO. Beze slov.

prycsvladou ( 29. června 2015 16:46 )

kleslová ta má v hlavě nasrá-no

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa