Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Livia Klausová musí kvůli věku opustit ambasádu! O co všechno přijde?

Autor: Milan Kolář - 
21. února 2015
05:03

K 70. narozeninám dostala od prezidenta Miloše Zemana (70) manželka jeho předchůdce Livia Klausová (71) prestižní post velvyslankyně. A k tomu sladký život a až 150 tisíc měsíčně. Teď o to vše náhle přijde!

Jako ambasadorka na Slovenku má Klausová k dispozici nejen ohromný plat, ale i personál, který je jí k ruce v krásné rezidenci. A k tomu imunitu a některé další výsady, které se velvyslancům poskytují v hostitelských zemích. Toho všeho si měla užívat až do konce roku 2017. Místo toho ale bude muset skončit o dva roky dřív.

Z pohodlného křesla ji »vykopnul« nový služební zákon, který určuje pro státního úředníka maximální věk 70 let. Bez výjimky! Klausová ještě čeká, zda ji nějaký jiný výklad zákona přece jen na lukrativním postu neudrží. Vždyť komu by se také chtělo přijít o tolik výhod.

Plat za dva roky: 3 840 000 korun

Podle zdrojů Blesku z ministerstva zahraničí

Tady Livia zatím ještě kraluje. Tady Livia zatím ještě kraluje. | Blesk – Martin Hanzel a archiv Blesku
Její Excelence Klausová vydělá včetně nezdanitelných náhrad nějakých 6 tisíc euro měsíčně, což je dnes po oslabení koruny přes 160 tisíc. Za dva roky, o které zřejmě přijde, by to tedy dělalo téměř 4 miliony.

Přepychová rezidence

Nádherná vila v rezidenční čtvrti u bratislavského Slavína, kterou Klausová užívá, má tři patra a je z ní překrásný výhled na Dunaj i všechny dominanty města. Posedět lze na terase, chráněném balkoně či v zimní zahradě. Bránu do rezidence zdobí kliky ve tvaru českých lvů.

La Dolce vita

K ruce má bývalá první dáma i osobní personál, jako třeba řidiče, hospodyni. Na cesty vyráží v luxusní limuzíně. Samozřejmě nic z toho neplatí. Vše jde na účet České republiky. K zahození není ani imunita, která ji chrání.

Osobní bodyguard

Teoreticky by měla paní Livia přijít i o služby osobního strážce. Toho už jí ale mnoho let dělá o dvacet let mladší Roman M. Podle zdroje Blesku si ho vyžádala i na Slovensko. Je však nepravděpodobné, že by zrovna tohoto ramenatého bodyguarda oželela. Jak Blesk zjistil, tvoří s ní nerozlučný pár a doprovází ji i na dovolené, kam jezdí bez manžela Václava Klause.

Livia Klausová

  • - pochází ze Slovenska, ale od dvou let žije v Praze
  • - vystudovala zahraniční obchod na VŠE
  • - pracovala v Centrotexu, poté do roku 1993 v Ekonomickém ústavu ČSAV a do roku 2000 jako tajemnice České společnosti ekonomické
  • - po roce 1990 byla členkou dozorčích rad – např. České spořitelny či ČEZ
  • - manželkou Václava Klause je od roku 1968, musela se vypořádat i s jeho nevěrami
  • - má syny Václava (44) a Jana (39) a sedm vnoučat
  • - v letech 2003 až 2013 zastávala roli první dámy ČR

karlos107 ( 24. února 2015 13:37 )

Ta stará hnusná nenažraná i s tím jejím blbem přes globální oteplování. Už jste nadělali Klausovci víc než zle, této republice, tak táhněte do hajzlu špiny !!!

salto ( 23. února 2015 08:43 )

Nepřijde o nic, svých 15 minut slávy si už užila několikrát a teď bude spokojenou důchodkyní

henryj ( 22. února 2015 06:40 )

Milionkrát

henryj ( 22. února 2015 06:39 )

,,a když ráno vstane,hned oheň v pici plane, *****(dodatek)****** ,,,,krasavice inteligentní...

adeso. ( 22. února 2015 00:49 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa