Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nadlidi se bavili ve sněmovně: Skončí Babiš a Černochová spolu na pláži?

Poslankyně Jana Černochová (vpravo) vyzvala Andreje Babiše: Mohli bychom spolu ležet na pláži!
Poslankyně Jana Černochová (vpravo) vyzvala Andreje Babiše: Mohli bychom spolu ležet na pláži!  (Autor: Foto Blesk - Petr Novotný, archiv Blesku)
Autor: simao - 
6. února 2014
16:41

Andrej Babiš (ANO) a jeho kritička z řad ODS Jana Černochová se dnes postarali ve sněmovně o nečekanou komickou vložku. Ministr financí a druhý nejbohatší Čech nejprve ironicky děkoval ODS a TOP 09 za to, že daly impuls ke vzniku hnutí ANO. Kdyby prý vše bylo v zemi v pořádku, mohl v klidu ležet na pláži. Poslankyně Černochová mu vzkázala: Pane Babiši, mohli jsme na pláži ležet spolu!

Je dávno po volbách, přesto Andrej Babiš oprášil předvolební rétoriku a pustil se dnes při zasedání sněmovny do opozice a její předchozí vlády. "Já bych chtěl hlavně poděkovat ODS a TOP 09 za to... Nevím vlastně, jestli mám děkovat, jako spíš ne... Že vzniklo hnutí ÁNO. Protože pokud by tenhle stát fungoval řádně, tak by nikdy hnutí ANO nevzniklo a nemusel bych tady jako mluvit a mohl jsem ležet někde na pláži," řekl na rovinu druhý nejbohatší Čech s odhadovaným majetkem 115 až 140 miliard korun podle žebříčku časopisu Týden.

A dodal: "Já samozřejmě jsem nikdy ve veřejné správě nepracoval, nebyl jsem ministr, takže se učím, nicméně chci se učit..." Opozice se však s radostí pustila do jeho "výmluv", že ministrem nikdy nebyl, a tak řadu věcí nezná. Nejostřeji se do Babiše opřela poslankyně Jana Černochová (ODS), která připomněla Babišův soud kvůli údajné spolupráci s StB.

Černochová: Od Babiše to bylo nedůstojné

"Myslím si, že je nedůstojné, aby ministr Vlády ČR ze sebe dělal oběť. Oběť toho, že on v politice vůbec být nechtěl, že je v ní z donucení, že by raději byl, jak řekl, že by se válel na pláži," pronesla ve sněmovně Černochová s tím, že každý má své motivy, proč do politiky šel. A tedy i Babiš.

Starostka Městské části Praha 2 vysvětlila také, proč do politiky vstoupila ona. "Já jsem do ní vstupovala v 97. roce, a to přesně z důvodů, aby nebyli ve vládě České republiky a v Poslanecké sněmovně lidi jako je pan Babiš, lidi, u kterých se lze důvodně domnívat, že jsou to lidé, kteří měli nějakou minulost spojenou s režimem, který všichni známe, který známe nejen z tak dávné historie, a jsou to věci, které jsou spojené s StB." Andrej Babiš se přitom na Slovensku soudí, že je tamním Ústavem paměti národa veden v seznamech spolupracovníků StB jako agent Bureš neoprávněně.

Mohli bychom ležet na pláži společně?

Bývalá přítelkyně policejního exprezidenta Červíčka Černochová přitom před odchodem od řečnického pultíku vyslala Babišovi zajímavý signál, který by se však nelíbil miliardářově partnerce Monice. "Pokud tento člověk říká, že by raději mohl ležet na pláži, tak ať na ní leží, protože já bych na té pláži mohla ležet také, ale neležím na ní právě kvůli panu Babišovi a možná bychom na té pláži, pane Babiši, pane ministře financí mohli ležet spolu!" Sněmovnu tím žena, která za své zájmy na stránkách ODS uvádí mj. cyklistiku, přírodu, potápění a rockovou hudbu, rozesmála.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

radar666 ( 7. února 2014 09:42 )

Kdyby byla chytrá,tak nikdy nevleze do ODS a nebude plácat takový nesmysly.Jenže jak vidno,je úplně blbá a tudíž nepoučitelná.

radar666 ( 7. února 2014 09:39 )

Černochová je stejná kráva jako Němcová,pouze v mladším ( a tedy i koukatelným )vydání.Chová se jak šlapka,která se dostala k balíku a teď neví co s ním.Kde se najednou vzala ? Kolik nebo co ji to stálo aby se dostala tak vysoko ?Který kmotr ji vystrkal do výšin aby zastoupila Němcovou,která se dnes a denně odepisuje svojí hloupou arogancí? Spolu s Langšádlovou to je trojka nejhloupějších slepic v histori českého parlamentu.Ještě že už tam není Karolina Peak a Kristýna Kočí,pak by to hejno bylo dokonalé.

panda82 ( 7. února 2014 08:52 )

Kde se vzala ta Černochová, co udělala, aby se mohla válet na pláži, nestačí ji sněmovna, tam se váli za naše peníze nejen ona, pan Babiš za své, jak se může vůbec prezentovat se svojí blbostí,

defakto ( 7. února 2014 07:08 )

.... Černochová se chová jako zkušená ku.rva ! To by se jí líbilo začít si z miliardářem ! Když celou dobu co je v parlamentu bojovala proti tomu ,aby se tam dostali lidi jako Babiš tak asi pracuje špatně a nemá tam co dělat !

fotrpjotr ( 7. února 2014 04:48 )

S takovou špínou snad neskončí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa