Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nadlidi řešili záhadu gumového medvídka! Na Slovensku letěla na poslance židle

Ve Sněmovně bylo veselo, řešila se záhada okousaného gumového medívka na řečnickém stolku
Ve Sněmovně bylo veselo, řešila se záhada okousaného gumového medívka na řečnickém stolku  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: simao, ČTK - 
14. února 2014
05:57

V české sněmovně bylo při čtvrtečních proslovech nečekaně veselo. Nadlidi totiž tentokrát řešili záhadu okousaného gumového medvídka, kterého si někdo "odložil" na pultíku pro projevy! Jenže majitel se k němu nehlásil. Jak to dopadlo? Rozpačitě. Podobně, jako slovenské hlasování o odvolání premiéra Fica. Tam totiž na hlavách poslanců málem přistála židle!

Stínadla mají svého ježka v kleci, sněmovna gumového medvídka. Ten se totiž "zjevil" jako jeden z nečekaných bodů jednání během čtvrtečního zasedání poslanců. Jak napsal server idnes.cz, vášnivou diskuzi rozpoutal ministr školství Marcel Chládek: "Upozorňuji, že tady někdo nechal okousaného medvídka." 

Žerty stranou, tohle je vážná věc! Šéf sněmovny a Chládkův stranický kolega z ČSSD Hamáček proto ministrův postřeh ocenil. "Pane ministře, děkuji, že jste mně objasnil, co to je. My tady na to již drahnou dobu hledíme a netušili jsme, co to je. Děkujeme za vysvětlení a určitě to během přestávky bude odstraněno," tvrdil Hamáček.

Jenže ouha, medvídkovi se z pultíku, od kterého prší perly, nechtělo. "Medvídek tady stále leží, ocucaný a už vám rozleptal ten lak tady na stole," upozornil po přestávce Chládek. Přidali se i další řečníci. Třeba Miroslava Němcová. "Nechce ho už někdo odstranit? Žádám kancelář, ať tady udělají pořádek," vyzvala členka ODS. Tomu se říká konstruktivní opozice!

Čí to byl medvídek?

Po skončení zasedání se však nikdo k medvídkovi nehlásil. Ministr průmyslu Mládek má prý medvědy rád, ale jeho nebyl. Hlavou prý kroutili i bývalí člen ODS Jiří Pospíšil a šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, upozornila Mladá fronta...

K dalším komickým situacím pak došlo během odpoledních interpelací na ministry. Ti dorazili všichni a včas, tedy až na premiéra Sobotku, který chyběl. "Vážený pane premiére, těžko se mi mluví k prázdnému křeslu," zahájil svou řeč šéf ODS Petr Fiala a pobavil sebe i své kolegy.

Na Slovensku na poslance málem přistála židle

Jenže Sobotkova absence měla logické odůvodnění. Premiér vyrazil na Slovensko na služební cestu a sešel se především se svým slovenským kolegou Robertem Ficem. Dohodli například na uspořádání společného zasedání svých kabinetů - ideálně ještě před květnovými volbami do europarlamentu.

I ve slovenském parlamentu však bylo pořádně živo. Fico totiž ve čtvrtek přečkal hlasování o svém odvolání! Nečekaně bouřlivá byla následná reakce veřejnosti usazené na balkoně. Na hlavy poslanců se snesla sprška peprných nadávek a chybělo málo, a mohla se k přidat i židle! "Hanba, hanba. Lidi tu umírají hladem. Už to nebudeme tolerovat," křičela jedna z návštěvnic, popadla židli a naklonila se s ní přes zábradlí. Dokonat tenhle čin jí však nakonec zabránila ochranka.

Slovenský parlament hlasoval o odvolání prezidenta Fica. Ten hlasování bez problémů ustál, což rozlítilo tuto ženu. Na poslance chtěla hodit židličku! Slovenský parlament hlasoval o odvolání prezidenta Fica. Ten hlasování bez problémů ustál, což rozlítilo tuto ženu. Na poslance chtěla hodit židličku! | Reprofoto TV Markiza

itartas ( 14. února 2014 09:05 )

Nadlidi jsou v tomto státě úplně jiní lidé!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa