Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ta se vymódila! Babišova ministryně si kvůli Zemanovi koupila nový klobouk

Věra Jourová přišla za Milošem Zemanem jako velká dáma. S novým kloboukem
Věra Jourová přišla za Milošem Zemanem jako velká dáma. S novým kloboukem  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
23. ledna 2014
16:40

Andrej Babiš přišel na Hrad s košem uzenin, Martin Stropnický s vojenskou knížkou. Na své kolegy z ANO navázala však i kandidátka na ministryni pro místní rozvoj Věra Jourová. Také nešla s prázdnou. Pochlubila se, že si kvůli schůzce na Hradě koupila nový klobouk! Ovšem módní trendy s ním zrovna dvakrát netrefila.

Již včera se místopředsedkyně Jourová nechala v Právu slyšet: "Ráda na sebe prásknu, že jsem si pro tuto příležitost koupila klobouk". Dnes pak před novináře skutečně v klobouku předstoupila - v tmavě modrém se světle modrou mašlí. S takovou byla zkrátka nepřehlédnutelná.

Jourová se přitom stala jedním ze sedmi ministerských kandidátů, které si Zeman ve čtvrtek na Hrad předvolal. S prezidentem se bavila údajně především o čerpání evropských fondů. "Pan prezident se zajímal především o agendu ministerstva, o moje priority a většinu času jsme věcně věnovali čerpání evropských fondů," uvedla po setkání Jourová.

Zemanovi řekla, že kvůli nedostatečnému čerpání dotací může Česko v roce 2015 vykázat zhruba 100 miliard korun nevyčerpaných prostředků z Unie. S nelichotivým výsledkem chce bojovat například rychlým "profinancováním" dobře připravených projektů.

Vymóděná "prvorepubliková dáma" Jourová pak prozradila, že se setkání se Zemanem neslo v přátelském duchu. A potvrdila, že ji Zeman do nové vlády jmenuje. Nebyla ostatně na seznamu ministrů, se kterými by prezident mohl mít problém.

Kromě Jourové dnes na Hrad vyrazila i další pravděpodobná ministryně z Babišova hnutí ANO - a také Helena Válková, budoucí ministryně spravedlnosti, nasadila na hlavu klobouk. Rudý, nikoli nový.

setroseuros ( 30. ledna 2014 09:11 )

Neni dulezite co ma pani na hlave ale co ma v hlave!

cukrous ( 27. ledna 2014 17:18 )

 Ten klobouk je šik a paní sluší.Jestli opravdu chcete pobavit,poskytněte nám fota lidí,kteří tvoří tyhle zblitky......bezpešně vím,že se neskutečně pobavíme!!!!!

itartas ( 26. ledna 2014 10:02 )

Copak klobouk je to pěkný, ale jestlipak nemá ta paní jenom hlavu na klobouk, aby taky měla něco v palici...

itartas ( 26. ledna 2014 09:59 )

xxx...myslíš, že dámu dělá klobouk?

illis ( 24. ledna 2014 20:16 )

bernadette Máš pravdu, krásný klobouk a ještě paní Jourové sluší .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa