Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Která paní premiérová by byla nej? Prohlédněte si partnerky lídrů stran!

Autor: map, geok - 
25. října 2013
18:48

Letošní volby jsou mimořádně úrodné pokud jde o půvab žen, které by se mohly stát druhými dámami Česka. A nejde jen o krásnou tvářičku a postavu modelky. Přestože ne všechny partnerky lídrů stran mají stejnou šanci být paní premiérovou, v soutěži Blesku stojí na stejné startovní čáře.

Olga Sobotková (32)

manželka Bohuslava Sobotky (41, ČSSD)
Záhadná paní Columbová, s tím rozdílem, že Sobotka o ní ani nemluví. Poznal ji jako sekretářku poslaneckého klubu, vzali se v roce 2003, mají syny Davida (10) a Martina (4). Její šance: Vysoká. ČSSD zřejmě vyhraje volby. Sobotka slíbil Blesku, že pak se jeho žena bude ukazovat.
Hodnocení Blesku: Nic moc, ale znáte to o té Popelce…

Denisa

přítelkyně Martina Kuby (40, ODS)
Půvabná brunetka se s šéfem ODS objevila na karlovarském filmovém festivalu. Ví se o ní, že je inženýrkou ekonomie a vztah jim už rok a půl klape. Její šance: Malá. ODS čeká zřejmě debakl, a i kdyby zázrakem vyhrála, premiérkou má být Miroslava Němcová.
Hodnocení Blesku: Fakt kočka! Přes tu už Nagyová neprojde!

Therese Schwarzenbergová (73)

manželka Karla Schwarzenberga (75, TOP 09)
Lékařka, která byla po úrazu na lyžích dlouho ochrnutá. Brali se dvakrát (1967 a 2008). Mají dospělého syna a dceru. Další syn nebyl Karlův, on ho ale přijal za svého. Její šance: Dobré. TOP 09 může získat dost hlasů, a dokáže-li se domluvit na koalici, může mít post premiéra.
Hodnocení Blesku: Dáma dam! A odpustí, když muž vedle ní usne

Ludmila Filipová

manželka Vojtěcha Filipa (58, KSČM)
Má už 20 let v Českých Budějovicích stomatologickou praxi s ročním obratem milion korun. Brali se v roce 1979, mají syna Robina (31) a dceru Darinu (28) a už také vnuky. Její šance: Téměř žádné. Komunisté sice mají čím dál více hlasů, ale aby měli premiéra, to by museli volby vyhrát drtivě.
Hodnocení Blesku: Statečná žena, která musí občas vidět rudě…

Monika Babišová (38)

manželka Andreje Babiše (59, ANO)
Poznali se před 20 lety, když pracovala jako sekretářka obchodního partnera. Je jeho druhou manželkou. Mají dceru Vivien (13) a Frederika (9). Ona se nyní věnuje designu. Její šance: Malá. Babišovo hnutí sice má podle průzkumů slušnou podporu, v koalici by ale asi post premiéra nezískal.
Hodnocení Blesku: Klasická panička, pro kterou je účet zajímavý od milionu výš.

Monika Talašová (21)

přítelkyně Tomia Okamury (41, Úsvit)
Půvabná »Gejša z Napajedel« studuje VŠE a ulovila ho, když mu napsala o radu ohledně cestovního ruchu. Je jeho druhou manželkou, s Japonkou Mie má syna Ruye (19) Její šance: Malá. Úsvit zatím v průzkumech balancuje na hranici vstupu do Sněmovny a koaliční partnery by hledal těžko.
Hodnocení Blesku: Krásně chladná, nebo chladně krásná? Chodila by i se študákem?

A co pan Bobošík?

Do výběru jsme nezahrnuli partnerky lidovce Pavla Bělobrádka a zeleného Ondřeje Lišky, protože naděje na to, že by se stali premiéry není vůbec žádná. Není tu ani manželka šéfa SPOZ Zdeňka Štengla, protože strana deklarovala, že do vlády určitě nepůje. Pokud by to všechno bylo jinak, stejně by asi nevýrazný Štengl nemohl být premiérem. A není tu ovšem ani manžel Jany Bobošíkové, který by jako případný »druhý pán Česka« mohl soupeřit jen s mužem Mirky Němcové.

8bc5 ( 27. října 2013 09:36 )

Musím se smát pan Babiš je slovák jak poleno,maželkuý má češku a děti mají exotické cizí jména Frederik a Vivien.Z uvedeného je vidět,že pan Babiš je snob jak prase pro kterého slovenské ani české jména pro děti nejsou ok.

jity ( 26. října 2013 11:14 )

No nic se nemá přehánět, hlavně ty s tou tovjí agitací, ještě se může někdo nas... a zrovna je volit. Čím více nám komunisti tloukli do hlavy komunismus, tím více lidé byli proti.

itartas ( 26. října 2013 10:18 )

Prosím vás 75% naší republiky již nepatří nám a ten zbytek co zbyl budou vycucávat politici ruku v ruce s kámošema. Takže je naprosto zbytečné se vzrušovat.

itartas ( 26. října 2013 10:16 )

...jsou si podobní

jity ( 26. října 2013 09:52 )

Jen kdyby nám bolely raťafáky, tak ta Ludmila by byla dobrá, kdyby nám pomohla. Jak rády bychom k ní mazali a bylo by nám jedno jak vypadá, hlavně pomoci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa