Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

S manželkou nepojede! Livia jede na Slovensko, Klaus potvrdil: Zůstávám v Praze

Livia Klausová se na čas rozloučí s Václavem Klausem a přesune se do Bratislavy. Exprezident zůstává v Praze
Livia Klausová se na čas rozloučí s Václavem Klausem a přesune se do Bratislavy. Exprezident zůstává v Praze  (Autor: Profimedia.cz, Foto Blesk - Petr Novotný)
Autor: simao, ČTK - 
18. října 2013
19:03

Slováci odsouhlasili Livii Klausovou jako českou velvyslankyni a odjezdu bývalé první dámy k našim východním sousedům již nic nebrání v cestě. Jenže co nyní bude s Václavem Klausem? Zůstane v Praze sám, samotinký... Do Bratislavy vyrazí maximálně občas na návštěvu, potvrdil dnes na Podzimním knižním veletrhu v Havlíčkově Brodě.

"Nepochybně se tam občas za ní zajedu podívat. Já jí to velmi přeju. Ona měla pocit, že posledních 24 let dělala pouze manželku, takže se teď do toho vrhla s plným elánem, až mě překvapila, jak se té přípravě intenzivně věnuje," okomentoval dnes Václav Klaus poslední dění kolem jeho manželky Livie. Tu včera odsouhasili Slováci jako svou rezidentní velvyslankyni.

Nyní se tak může bývalá první dáma Livia ujmout své nové funkce. Do té jí přitom pomohl i současný prezident Miloš Zeman, který Klausovou protěžoval i přes odpor tehdejšího ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. A ozývaly se hlasy, že jde o odměnu za podporu v druhém kole prezidentské kampaně...

Termín odjezdu Livie Klausové do Bratislavy však zatím není známý. Klaus s ní každopádně nepocestuje, zůstane v Praze. Slovenská média spekulovala o termínu odjezdu do 28. října, podle informací ČTK to ale není reálné a Klausová se funkce ujme později. Nyní se na svou novou roli připravuje v Černínském paláci. A velmi si prý cení slovenského souhlasu pro diplomatické působení.Její mise odstartuje v okamžiku, kdy jí slovenský prezident Ivan Gašparovič předá pověřovací listiny.

Klaus se sice nakonec neúčastní letošních předčasných voleb a odmítl se nakonec výrazněji angažovat v hnutí Hlavu vzhůru Jany Bobošíkové, práce však stále má dostat. Především ve svém Institutu, který sídlí v Praze na Hanspaulce.

rumovapalice ( 19. října 2013 12:48 )

on ukradl protokolární pero v Chile s výrazem blaženého chmatáka, když si ho vítězoslavně strčil do kapsy, tím prokázal, že mu není zlodějna cizí, ukázal tuto svou kleptomanskou choutku před kamerami celého světa, co potom dělá když ho nikdo nevidí to je hrůza pomyslet, samosebou to přineslo tísíce komentářů které se nechvalně vyjadřovaly na adresu nejen vykutáleného taškáře, ale celou českou republiku, právě od té doby jsou češi ve světě bráni jako neseriózní partneři se sklonem k podvádění a proto s námi okolní státy nechtějí spolupracovat na dobrovolné bázi přesně podle hesla - jaký pán, takový krám

itartas ( 19. října 2013 08:26 )

mili: tu stranu zlodějů jak říkáš sice založil, ale to co se z ní stalo nepřičítej jemu za vinu, bylo by to nejen hloupé, ale i nespravedlivé. Co se týče privatizace, také nemáš pravdu. On je sice spoluautorem privatizace, ale řekni mi jak jsi to chtěl tenkrát udělat? Jinak to nešlo, a vždycky se u toho ti mazanější napakují a druzí ti co nemají pakovatelské manýry utřou. A je vidět, že když do toho pleteš dividenty, že vůbec nevíš co dividendy jsou. A jestli budeme někoho otroky, tak v brzkém dohlednu otroky Bruselu a proti tomu Klaus celou dobu vystupuje! Tak se prosím tě vzpamatuj!

itartas ( 19. října 2013 08:19 )

podlesní...konečně jeden normální člověk. Děkuji ti bože!

weirdov ( 19. října 2013 03:56 )

nenasytna klausova vydrzi pro prachy a pozici vsechno, ta moc to je SIIIILAA

weirdov ( 19. října 2013 03:53 )

je si ceho vazit, to pero se opravdu pekne lesklo

Zobrazit celou diskusi