Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslušné VeVerky: Superguru Bárta má i nosičku vody

Autor: SAN, mivrk - 
11. března 2012
05:00

Superguru Vít Bárta (38) a jeho přisluhovači… Právě tahle skupinka byla k vidění každý den na dvoře Obvodního soudu pro Prahu 5. Bárta čelí žalobě z uplácení svých poslanců a při obhajobě mu pomáhá tým pomocníků s přesně rozdělenými úkoly. Hlava nejmenší vládní strany Věci veřejné (VV) má k dispozici právní analýzy, kamerový záznam, ochranku i čerstvou kávu a minerálku. A když mu upadne papír, okamžitě poklekne pohledná černovláska…

Toto jsou Bártovy poslušné VeVerky

Michal Moroz: Bártův kamarád, bývalý první náměstek ministra vnitra z dob Radka Johna a bezpečnostní expert VV, byl jedním z vyslýchaných svědků. Zahlédnout ho u soudu ale bylo možné i v jiné dny.

Pavel Kosek: Docházka bývalého ředitele bezpečnostní divize Bártovy ABL, expolicisty Koska, byla vzorná, svého šéfa »hlídal« denně. U soudu podle vlastní verze fungoval jako právní konzultant.

Oldřich Chudoba: »Ďáblův advokát« není rozhodně žádné béčko. Dříve hájil i tuneláře Borise Vostrého, který utekl před českou justicí na Belize, či šéfa Synotu Hastíka, obviněného z podplácení rozhodčích.

Martin Vacek: I poslanec VV Vacek ze Zlínského kraje byl předvolán jako svědek. Poslušně podpořil verzi bosse Bárty o půjčkách. On sám si od něj prý půjčoval – na kočárky a oblečení pro děti.

Jan Kubáček: Politolog Kubáček, který se s VV spojil před více než rokem, byl v budově soudu vždy přesně na čas a poctivě tam odseděl v průměru osm hodin. O přestávkách se s ním Bárta často chodil radit.

Nosička vody: Zhruba 25letá brunetka měla evidentně za úkol zajišťovat Bártovi příkladný servis. Nosila kafe, vodu, držela hromady spisů. Když Bártovi něco upadlo, šla okamžitě k zemi.

cat99 ( 13. března 2012 08:09 )

Ahoj montevideo: Máš pravdu, na ty blbce jsem zapomněl.

lyznik008 ( 12. března 2012 14:01 )

GEVI,nevím jestli se k tomuto článku ještě někdo vrací,ale pokud ano,tak kromě toho,že vyslovuji naprostý souhlas s tebou tak jenom dodávám,že o nějakou skutkovou podstatu nejde.Jde jen o umlčení nepohodlných prohlášení,které občas VV a dokonce i Bárta dělají.

gevi ( 12. března 2012 10:04 )

Kéž by Sobotka vyhrál jako Fico. Pak by se totiž dostal do neřašitelného rozporu (a lidé by viděli, jak před volbami lhal). Pokud by ČSSD vládla sama musel by Sobotka splnit všechny sliby, protože by se na nikoho nemohl vymlouvat a zároveň by musel usilovat o vyrovnaný rozpočet. A to dohromady prostě nejde. Jenže Sobotka - viditelně nerozhodný a necharismatický slaboch tolik hlasů, aby vládla ČSSD sama nedostane.

gevi ( 12. března 2012 09:58 )

Proces ukazuje velice nechutné a opovrženíhodné praktiky ve VV. Proč bych měl každého, s kým mluvím, nahrávat, proč bych měl rozdávat obálky s penězi atd. Vyplouvá špinavost na špinavost a tenhle spolek půjde zaslouženě na smetiště. Jenže - stále nechápu, za co by měli Bártu odsoudit. Jaký prospěch dosáhl svou "korupcí"? Jak poškodil stát nebo získal nějaké výhody? Pokud se neprokáže, že skutečně ovlivnil zásadním způsobem nějaké hlasování nebo, že nutil uplácené, aby hlasovali v jeho zájmu - tedy pokud se nevyskytne nějaký zcela zásadní a nevyvratiletelný důkaz, že z toho měl mít prospěch - pak nevím, jak by měl znít rozsudek. V dnešní době je hračkou zfalšovat nějakou nahrávku - a že se nahrávali pilně - není problém uplatit svědky, kteří budou tvrdit, že Kočí chtěla půjčku nebo naopak, že šlo o úplatek. Je to krajně odpudivá podívaná, ale skutková podstata mi nějak uniká.

marmat ( 11. března 2012 23:22 )

ZAS MINELA...NIKDO si ho zatím nedpodal....mele se to na úrovni Škárky a vyrostlé . prolhané Máničky z divadýlka Spejbla + Hurvínka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa