Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

John a korupce: Lži o mně šíří Ivan Langer

Autor: jos - 
18. prosince 2010
17:42

SOBOTA 18. 12. - Týdeník Euro přišel se závažným obviněním, že ministr vnitra Radek John (VV) věděl o korupci na ministerstvu životního prostředí a policii nic nenahlásil. John to tvrdě popřel na mimořádné tiskovce. "Když mi to Michálek řekl, neměl nic v ruce," hájil se John. Lživé obvinění o něm šíří prý Ivan Langer, jehož zhoubný vliv na vládu musí přestat. "To jsou řeči po dvou flaškách červenýho," vrátil úder Langer.

ZKRÁCENÝ A UPRAVENÝ PŘEPIS TOHO, CO ŘEKL JOHN NA TISKOVCE:

"Média spekulují o tom, že jsem inicioval a řídil útok na členy vlády a osoby blízké ODS. Kategoricky odmítám tato lživá obvinění šířená Ivanem Langerem a jeho blízkými. Kdy jsem se Liborem Michálkem setkal? Obrátil se na mě na konci léta. Požádal mě o rady, jak postupovat v obtížné situaci, do které se dostal. Měl dojem, že na fondu může v budoucnu dojít k protiprávnímu jednání. V době naší schůzky ale neměl v ruce nic, čím by svůj dojem podpořil.

Řekl jsem mu, že jeho tvrzení se bude těžko prokazovat, že bude stát proti tvrzení toho, který se korupčního jednání dopouští. Ptal se mě, zda mu můžu doporučit konkrétního policistu, který nezamete kauzu pod koberec. Řekl jsem mu, že nemohu, že by to bylo politické vměšování do vyšetřování. Michálek se mě ptal, jestli mu nemohu doporučit, kdo má technické možnosti zaznamenat korupční jednání i přes instalované rušičky. Řekl jsem mu, že takovou technikou disponují novináři, třeba novinář Janek Kroupa. Já sám jsem ale s Kroupou o tom nemluvil. Pak jsem se s Michálkem už nesetkal.

Chci říct, že jsem to nebyl já, kdo zavíral oči, kdo doporučoval zničit materiály, kdo místo na policii poslal podřízeného za nadřízeným. Naopak já jsem panu Michálkovi v samém začátku poradil, jak má postupovat. Věc se musí vyšetřit bez politických tlaků. Už v neděli budu chtít na zasedání K9 hovořit o devastujícím vlivu Ivana Langera na chod ministerstva vnitra a policie."

Michálek: John mluví pravdu

Libor Michálek pro Blesk.cz v sobotu potvrdil, že to, co řekl na tiskovce Radek John, je z jeho pohledu pravdivé. "Ano, seběhlo se to tak, jak říká John," uvedl Michálek.

Langer o Johnovi: Silácké výkřiky po dvou flaškách červeného

Langer po Johnově tiskovce znovu vrátil úder. "Jsou to silácké výkřiky kavárenského člověka po dvou flaškách červeného vína," řekl pro ParlametníListy.cz.

"Podle mě pan ministr John jasně přiznal, že věděl o údajné korupční aféře na ministerstvu životního prostředí, neinformoval policii tak, jak by to bylo logické, ale naopak napojil Michálka na novináře Janka Kroupu. Je to lidské i profesní selhání," dodal Langer.

Havel: Nečas mě zklamal

Současnou korupční aféru a následnou vládní krizi komentoval také Václav Havel, který přiznal, že o premiéru Nečasovi v posledních dnech hodně pochybuje.

"Obhajoba tohoto ministra (Drobila) mě opravdu zklamala," řekl Havel v rozhovoru pro MF Dnes a dodal: "O svém antikorupčním zápalu mě tato vláda zatím příliš nepřesvědčila."

Nečas nejde k Moravcovi

Premiér Petr Nečas odmítl účast v Otázkách Václava Moravce. Otázky Václava Moravce se měly v neděli týkat situace ohledně kauzy kolem končícího ministra Drobila.

V neděli přijde do pořadu tedy odvolaný Libor Michálek a také šéfové poslaneckých klubů: Petr Tluchoř /ODS/, Petr Gazdík /TOP09/ a Kristýna Kočí /VV/.

sandokan500 ( 24. prosince 2010 10:49 )

Johne jsi horší než oni dal jses podplatit nemáš svůj vlastní názor.SEš prodejnej parchant.

gogo ( 24. prosince 2010 08:35 )

Na Langera není třeba nic svádět. On prostě takový doopravdy je... Je to hlava chobotnice...

tomik999 ( 24. prosince 2010 08:17 )

Tak ten plán na financování ODS měl vymyslet právě Langer, navíc se spekuluje o tom, že ma na vnitru pořád vliv!

tomik999 ( 24. prosince 2010 08:17 )

Tak VV donutily ODS k tomu, by jim definitivně přepustili min. vnitra - odchod Martinů, proszaneí programu VV, navíc viníci odešli (Drobil a spol.), jenom tomu Langerovi není zase co dokzata, ach jo...

volic ( 21. prosince 2010 16:39 )

Langer v žádné případě svatoušek nebyl a ani není,ale hlavně,že to je nakoho svést.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa