Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

John moderoval s korupcí za zády

Autor: Aleš Půček, hof, Kšim - 
20. prosince 2010
06:57

Radek John (VV) má prostě smůlu. Chtěl zapomenout na třenice v koalici a po boku hejtmana Michaela Haška či oblíbenkyně Jiřího Paroubka Kateřiny Brožové vystoupil v sobotu večer na pódiu luxusního brněnského hotelu International. Co čert nechtěl, korupční skandál ho dostihl i zde. Korupcí otřásané ministerstvo životního prostředí mu totiž dýchalo během jím moderovaného charitativního koncertu na záda. Doslova!

Spojit příjemné s užitečným se v sobotu večer rozhodl ministr vnitra Radek John. Tou příjemnou skutečností měla být možnost aspoň na chvíli si vyčistit hlavu od korupčního skandálu, který otřásá samotnými základy vládní koalice.

Marně, přímo za jeho zády totiž visela propagační cedule "podezřelého" ministerstva životního prostředí, které dobročinnou akci paradoxně podporovalo.

Cedule ho špiclovala

Radek John si večer za mikrofonem zjevně užíval. O politice se odmítal bavit. "Stejně budu mít smutné vánoce, když pod stromečkem nenajdu navrhovanou vládní strategii proti korupci," postěžoval si ministr.

A to ještě netušil, že ministerstvo životního prostředí ho bude pronásledovat i na této charitativní akci. Propagační cedule tohoto ministerstva pozorně střežila zpoza vánočního stromečku každý ministrův krok. Že by další záludný tah kmotrů?

Raději dětem než do kapes kmotrů

Na akci si Radek John náramně rozuměl s opozičním představitelem Michalem Haškem i bývalou favoritkou ČSSD Kateřinou Brožovou. Nakonec, proč ne. Výtěžek večírku přispěje dobré věci. Pomůže těm méně šťastným.

Je jen škoda, že mnohem větší peníze ze Státního fondu životního prostředí měly být tunelovány do kapes mocných kmotrů z ODS. Opuštěným dětem by určitě prospěly víc. A co si o tom myslíte vy, premiére Petře Nečasi?

meadow ( 20. prosince 2010 18:17 )

osobně mu jeho roli vůbec nezávidím, bojuje s policejním prezidentem, Langrem... to je fakt těžký úkol...

gogo ( 20. prosince 2010 12:25 )

dokázat sám sobě i světu, že je chlap. Že to co říká, to také splní. Že se nebojí a svoji funkci bere jako poslání. Ukázat se jako člověk, který zásadním způsobem rozmetá bratrstvo kočičí pracky. John nyní tuto možnost má. Zda je chlap či nikoliv, uvidíme velice brzy..

gevi ( 20. prosince 2010 07:54 )

vůbec nezávidím. V těchto dnech jde skutečně o existenci VV. Pokud nechají vládu projít a budou to ještě nějak trapně omlouvat, ztratí úplně kredit, protože z jejich nejasného volebního programu zřetelně bylo rozumět právě boji s korupcí a proti dinosaurům. S dinosaury se už spolčili, takž, co teď s tou korupcí? Ale pokud nechají vládu padnout, kdo jim může zaručit, že se ještě někdy do nějaké vlády dostanou? Kdyby teď byly volby, zřejmě by vysoce vyhrála ČSSD, lidé totiž nevěří tomu, že reformy jsou potřeba a myslí si, že ČSSD by to zvládla bez škrtů a reforem. Takže by mohla ČSSD sama vytvořit menšinovou vládu a vládnou s podporou komunistů. Zkrátka VV dnes hrají vabank.

carmela85 ( 20. prosince 2010 07:54 )

Zpráva o ceduli je ale přece strašně důležitá

marast ( 20. prosince 2010 07:47 )

Není co dodat, vždycky jde klesnout níž

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa