Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozzuřený dav chtěl lynčovat vraha krásné dívky

Autor: INT, ap - 
1. dubna 2011
20:02

Zabil jejich anděla a rozzuřený dav se ho pokusil zlynčovat při policejním převozu. Na jeho hlavu vypsali odměnu 150 tisíc liber (4,5 milionu Kč) a mnoho z lidí je přesvědčeno, že se nedožije konce soudního procesu. Taxikář Chris Halliwel (47), který je obviněný z vraždy personální asistentky Sian O'Callaghan (†22), je nejnenáviděnějším mužem Anglie.

Sian žila ve městečku Swindon, zmizela cestou z nočního klubu 19. března. Její tělo nalezli minulý týden. Zemřela na poranění hlavy. Policie následně zatkla taxikáře Chrise Halliwela a obvinila ho z její vraždy. Zároveň ho podezírá ze smrti další dívky, jejíž totožnost se zatím nepodařilo identifikovat.

Scény, které následovaly při převozu Halliwela k výslechu, se podobaly snahám o veřejný lynč. Více než sto lidí z různých vrstev společnosti se pokusilo napadnout policejní auto a křičelo slova plná nenávisti.

"Sebral jsi nám našeho anděla," křičela postarší žena a snažila se otevřít dveře od policejní dodávky. Potetovaní muži i do sak oblečení obchodníci se zapnutými pěstmi vyhrožovali pomstou. "Zemřeš strašnou smrtí," vyhrožovali poté, co zjistili, že nemají šanci se přes policejní jednotky k Halliwelovi dostat.

Pomstu vrahovi přísahala i irská rodina Kevina Reape, který byl přítelem zavražděné Sian.  "Irská komunita se složila a vypsala odměnu 150 tisíc liber za hlavu vraha," konstatoval Dean Mayo, který je hlavou Kevinovy rodiny. "Lidé ve věznicích už byli kontaktováni, všichni ho chtějí dostat," dodal Mayo. Policie v pátek Haliwella převezla do bezpečnější věznice. I tak se mnoho lidí sází, že konce procesu se nedožije.

marmelada ( 2. dubna 2011 10:41 )

Někdy se ti vrazi přímo pěstují, vypěstuje si je sama společnost svou pohodlností a nezájmem.. Rozhodně se už u d ětí projevují násilnické a sadistické sklony a mají to řešit rodiče a škola s psychiatry a psychology. Kvalitní odborníci by mohli situaci zlepšit a takové jedince mít pod trvalou kontrolou, případně v izolaci s dozorem/ i nezletilé jedince/

vetmar ( 2. dubna 2011 09:14 )

Kde je psáno že je usvědčen?Jen je podezřelí.Takto si představujete spravedlnost?Až ho usvědčí,tak at ho předhodí rodině a lidu.Ale bylo již několik nevinně odsouzených a vrah zatím chodil na svobodě.Tak nejdříve usvědčit a pak ukamenovat!Vždyt ani nevíte, zda v případě Aničky Ota byl vrahem.Co když někoho kryl a praví vrah je na svobodě.Lidé, tam kde byla Anička zavražděna, stejně nemohou mít klid, protože nebyl usvědčen,takže ten vrah může se tam pohybovat volně.Takže nejdříve vina a pak trest.

sleepless ( 2. dubna 2011 07:08 )

Kazdeho takehoto vraha vydat rodinnym prislusnikom a priatelom obete! Stat usetri peniaze , a hajzel si zasluzi trpiet jak svina az kym neskape !

vonamula ( 2. dubna 2011 05:30 )

jak to tak vypadá, soudy v Anglii pracují stejně efektivněn jyko ty naše. Takže se nepohoršuji, opravdu je na čase udělat si pořádek sami. zásady demokracie, humanismu a multikulti nedokážou účinně ochránit střadatele před parazity.

vampireheart ( 2. dubna 2011 02:54 )

jojojo, presne tak,ja se jen divim, ze u toho nataceni nikdo nezasahl. Ja tam mit dceru a nekoho takovyho tam odchytit, predam ho policajtum jak projetyho skartovackou...

Zobrazit celou diskusi