Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Nikolaj přežil válku i Stalina, zabili ho teroristé

Autor: Čas.sk, rvs, apk - 
26. ledna 2011
20:50

Nejstarší obětí teroristického útoku v Moskvě je Nikolaj (†86). Přežil sice řádění Hitlera i Stalina, jeho život ale ukončili teroristé na letišti v Moskvě...

Šestaosmdesátiletý Nikolaj Jurašku z Podmoskevské oblasti dorazil na letiště spolu se zetěm Nikolajem Kočerginem a manželem své vnučky Natálie. Muži očekávali hosty z Kanady a jak se později ukázalo, byli v samotném epicentru výbuchu.

Zahynuli všichni tři. Nikolaj oslavil v listopadu 65. výročí společného života s manželkou Valentínou. Přežil válku, přežil řádění diktátora Stalina. Teroristický útok fanatiků jeho život ukončil...

Umírali i mladí lidé

Jednou z nejmladších obětí na letišti Domodědovo byl pouze třiadvacetiletý Kirill Bajbuz z Moskvy. "Přišel na letiště, aby se tady setkal se svým známým," pláče Kirillův bratr.

"Hned jak jsme se dozvěděli o tom výbuchu, snažili jsme se mu dovolat. Já sám jsem to zkoušel alespoň stokrát, jeho milovaná přítelkyně mu poslala 30 SMS," dodává bratr tragicky zesnulého muže.

Video První záběry z moskevského letiště, kde zemřelo 31 lidí. - INT
Video se připravuje ...

Na letišti Domodědovo zahynul i Kirillův vrstevník, třiadvacetiletý občan Tadžikistánu Murat Chaknazarov. V osudný den šel naproti návštěvě z Dušambe.

"Murat přišel do Moskvy před rokem za prací a s ním i jeho žena a dvě děti. Vždy byl ochotný každému pomoci, pracoval na několika místech zároveň. Tentokrát šel vyzvednout lidi z Uzbekistánu. Nebyli to jeho známí, někdo ho o to požádal. Jeho dobrota ho zabila," říkají Kuratovi přátelé.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi