"Politická síla, která ve volbách získala sedm až osm procent (hlasů), nemá právo jednat jménem národa," řekl dnes Sargsjan a opustil jednací místnost hotelu v centru Jerevanu, kde se schůzka uskutečnila. Opozice podle něj vládu vydírá, což je nepřijatelné.

Pašinjan, který protesty vede, prohlásil, že premiér nechápe situaci v zemi. Před hotelem, kde se političtí vůdci sešli, se i dnes shromáždila skupina demonstrantů.

Předseda vlády, který do funkce nedávno vstoupil po deseti letech v úřadu prezidenta, prosadil loni v Arménii zrušení prezidentského systému a jeho nahrazení systémem parlamentním. Podle opozice to provedl proto, aby z pozice premiéra mohl dál ovládat arménskou politiku. Demonstranti, kteří od pondělí blokují jerevanské centrum, žádají Sargsjanovo odstoupení.

Sargsjan v noci na dnešek vydal prohlášení, v němž uvedl, že v čele státu setrvává kvůli "složité geopolitické situaci," v níž je třeba věnovat zvýšenou pozornost bezpečnému rozvoji země. Svůj post je prý ochoten opustit, jakmile se podaří vyřešit problém Náhorního Karabachu, enklávy na jihozápadě Ázerbájdžánu s převážně arménským obyvatelstvem. Karabašský konflikt, který si do vyhlášení příměří v roce 1994 vyžádal 30.000 životů, se navzdory mezinárodnímu úsilí nedaří vyřešit už třicet let.