Vítr nejvíce ničil na Náchodsku a Rychnovsku, kde měli hasiči za víkend 105, respektive 88 zásahů. Na Jičínsku hasiči vyjížděli dvaačtyřicetkrát, na Trutnovsku devětadvacetkrát a na Hradecku měli 21 zásahů. Celoroční průměr zásahů hasičů v celém kraji je 19 denně.

Stromy padaly nejčastěji na silnice. Některé silnice museli hasiči dočasně uzavřít, například cestu ze Sedloňova na Polom na Rychnovsku nebo u Babí na Náchodsku. "V horských oblastech museli hasiči v neděli řešit několik spadlých stromů u ubytovacích zařízení. V Deštném v Orlických horách se kvůli tomu zdržel odjezd asi dvacítky hotelových hostů," uvedla mluvčí.

Vítr trhal také elektrické vedení a ničil střechy domů. V Hlavňově v Polici nad Metují na Náchodsku spadl vrostlý smrk na rodinný dům. Nikdo nebyl zraněn, hasiči smrk z domu odstraňovali tři hodiny.

Energetici nejvíce poruch o víkendu evidovali na Rychnovsku a Náchodsku. Společnost ČEZ dnes ráno uvedla, že bez proudu v Česku po vichřici zůstává asi 700 domácností, přičemž většinou jde o chatové osady v Orlických horách, zejména v okrese Rychnov nad Kněžnou. Dodávky by měly být obnoveny dnes.