Musil vystudoval elektroenergetiku se zaměřením na jaderné elektrárny. Svoji kariéru zahájil v roce 1984 v Akademii věd jako vědecko-výzkumný pracovník v oboru plazmové technologie a nové materiály.

"Přichází se zkušenostmi z průmyslové praxe. Byl členem evropské komise pro přípravu projektu a výstavbu termonukleárního experimentálního reaktoru ITER pro středisko jaderného výzkumu Cadarache ve Francii. Byl předsedou poradních rad ministrů průmyslu a obchodu ČR," řekla mluvčí.

Se ZČU Musil spolupracoval v letech 1990 až 1996 jako externí přednášející a vedoucí diplomových prací na katedrách fyziky a fyzikální metalurgie a materiálů.

Nyní má Musil jako prorektor pomoci fakultám a dalším součástem univerzity zkvalitnit propojení na externí subjekty, které mohou využívat výsledků vědeckých a výzkumných projektů ZČU. "Chtěl bych, aby náš úsek kromě kvalitní administrace univerzitních projektů s dotací byl schopen nabízet fakultám a součástem univerzity dobrou znalost průmyslového světa se zaměřením na nové technologie a perspektivní směry a stejně tak nabídnout řadu kvalitních kontaktů na vybrané instituce a firmy v rámci zájmových oblastí univerzity," řekl Musil.

Václav Prokš ktp