Silný vítr o rychlosti až 120 kilometrů v hodině lámal stromy a větve hlavně v severozápadní části republiky. Hasiči celý den odklízeli nebezpečné větve a stromy, odstraňovali stromy z drátů elektrického vedení, ze silnic i železničních tratí, zajišťovali uvolněné billboardy nebo plechy na střechách. Vyjížděli celkem k 693 technickým zásahům. "Počet výjezdů k těmto událostem se během čtvrtečního dne zvýšil pětkrát oproti dlouhodobému dennímu průměru," uvedla Zaoralová. Krajské operační a informační střediska evidovala také dvojnásobný počet výjezdů k dopravním nehodám.

Vítr se v noci uklidnil, přes den má podle meteorologů vát už jen mírný západní až jihozápadní vítr o rychlosti maximálně 20 km/h. Na některých silnicích ale leží sníh nebo namrzají, ve vyšších polohách se mohou objevit sněhové jazyky.

Kvůli vichřici a sněžení bylo ve čtvrtek odpoledne a večer neprůjezdných téměř 20 železničních tratí zejména v horských a podhorských oblastech. Nejčastější příčinou byly vyvrácené stromy na kolejích. Nejvíce případů bylo ve Šluknovském výběžku, kde byl také nejdéle přerušený provoz. Zprůjezdněny už byly všechny železniční tratě s výjimkou Děčínska, kde kvůli přetrvávajícím problémům v Německu nejezdí vlaky ze státní hranice směrem na stanici Bad Schandau. Provoz by měl být obnoven během dopoledne.

Kvůli vichřici zůstávalo dnes ráno bez elektřiny zhruba 5500 domácností. Problémy byly především na Děčínsku a v oblasti Železného Brodu. Dodávky mají být obnoveny ještě dnes.