"Na Táborsku nám začalo chumelit, máme nehodu u Chotovin na D3, vypadá to, že řidič jel rychleji, v tom sněžení dostal smyk a skončil na svodidlech. Táborská dopravka teď přejíždí z jedné nehody na druhou, mají jich tam asi pět," řekl Bajcura. Kromě Táborska policie jiné nehody kvůli počasí hlášené nemá. Řidiči kamionu, který ráno blokoval provoz na silnici I/3, podle mluvčího kromě potíží s kluzkou vozovkou také došla nafta.

Silničáři zasahovali hlavně na Prachaticku, kde již ráno sněžilo. Na Šumavě udržují silnice stále. "Byla tam přeháňka asi před hodinou. A teď máme největší sněhovou přeháňku na Jindřichohradecku, Jarošov, Kunžak, tam teď jezdí techniky nejvíc. Je tam hodně silné sněžení, sníh na silnici pořád je, mají tam nějaké problémy kamiony," řekla ČTK před 12:00 dispečerka Správy a údržby silnici Jihočeského kraje Pavla Pulcová.

Silničáři v noci na dnešek nasadili v kraji 120 strojů. Sypače byly v terénu od 2:00 od rána. Nejvíc sněžilo na Šumavě, kde bylo kolem deseti centimetrů nového sněhu. "Na Prachaticku je kolem 22 sypačů. Největší sněžení je na silnici na Strážný," řekla ráno dispečerka. Nejvyšší teploty v kraji se mají pohybovat od tří do šesti stupňů Celsia.

V jižních Čechách bude dnes oblačno až zataženo, občas déšť, v polohách nad 700 metrů sněžení, na Šumavě i vydatnější. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od tří do šesti stupňů, na horách v 1000 metrech kolem nuly.

"V noci velká zima nebyla. Jak fouká silný vítr, je spíš zima pocitově, ten jihovýchodní vítr je nepříjemný, takový suchý a studený, dělá pocit velké zimy. V Pohorské Vsi bylo minus jedenáct, jinak to bylo v nížinách minus tři až minus šest," řekla ČTK Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Na Rokytské slati na Šumavě naměřili meteorologové v noci minus čtyři stupně, v Lenoře na Prachaticku minus 6,7 stupně. "Žádné extrémní mrazy nebyly," řekla meteoroložka.