Celkem rozpočtový výbor podpořil přesuny peněz uvnitř navrhovaného rozpočtu zhruba za 3,1 miliardy korun. Výbory žádaly změny za téměř 4,6 miliardy korun a jednotliví poslanci za čtyři miliardy korun. Poslanci budou moci další návrhy úprav předkládat při pátečním druhém čtení rozpočtu na plénu.

Z poslanců v rozpočtovém výboru uspěla jeho předsedkyně Miloslava Vostrá (KSČM) s návrhem, aby takzvané chráněné rozpočtové kapitoly dostaly na úkor vládní rozpočtové rezervy celkem skoro 106 milionů korun na zvýšené platy zaměstnanců. Jde o prezidentskou kancelář, Senát, Sněmovnu, kancelář ombudsmanky, Ústavní soud a o Nejvyšší kontrolní úřad.

Sněmovna by také měla podle doporučení výboru posílit z několika zdrojů o 1,9 miliardy korun dotaci do pojistných fondů EGAP. Na návrh Pavla Juříčka (ANO) by tak reagovala na problémový projekt hnědouhelné elektrárny Yunus Emre společnosti Adularya Enerji Elektrik v Turecku.

Speciální školy by měly dostat 100 milionů na učebnice pro těžce postižené žáky na úkor obsluhy státního dluhu. Členové rozpočtového výboru podpořili návrh školského výboru o jediný hlas. Navýšení národních dotací zemědělcům by se mělo na návrh zemědělského výboru uskutečnit výhradně v navrhované kapitole ministerstva zemědělství.

Členové rozpočtového výboru nemohli hlasovat o přidání tří miliard korun na sociální služby. Sociální výbor totiž neurčil v návrhu přesný zdroj. Rozpočtový výbor ale požádal ministerstvo financí, aby zdroje pro tyto účely v co nejvyšší možné míře určilo samo. Sociální výbor neuspěl ani s přesunem 220 milionů z dávek státní sociální podpory na dotace obcím na sociálně-právní ochranu dětí.

Ministerstvo pro místní rozvoj by podle rozpočtového výboru nemělo dostat 250 milionů korun navíc na opravy místních silnic, jak požadovala Věra Kovářová (STAN) a výbor pro veřejnou správu. Kovářová neuspěla ani se svými dalšími požadavky. Týkaly se zvýšení částek na obnovu kulturních památek o 300 milionu korun a na investice do mateřských škol o 250 milionů až 400 milionů korun.