Za Štěpánkova působení technika dokončila několik velkých stavebních akcí, například uvedla do provozu laboratorní komplex CEITEC VUT v blízkosti Technologického parku a rekonstruovala výškovou budovu A1.

Rozvojové projekty ale podle staronového rektora nemají být jediným cílem vedení. "Nadále zastávám názor, přestože vedu Ústav betonových a zděných konstrukcí, že peníze by se měly investovat spíš do lidí než do betonu. Jsou to právě šikovní zaměstnanci a studenti, kteří posouvají naši největší technickou univerzitu dál," uvedl Štěpánek.

Absolventi školy mají podle něj dobrou pozici na pracovním trhu. "Vedeme si statistiky studentů a absolventů a mohu s klidným svědomím potvrdit, že nevychováváme studenty k nezaměstnanosti," řekl rektor.

Nyní se chce zaměřit na internacionalizaci školy, podporu projektového řízení a větší otevřenost a vstřícnost rektorátu vůči fakultám a dalším součástem školy. V roce 2018 zamýšlí brněnská technika podat žádost o institucionální akreditaci.

V posledních dnech kvůli volbě zasedly také akademické senáty dalších vysokých škol v Brně. Mendelova univerzita si poprvé do svého čela zvolila ženu - Danuši Nerudovou. Do čela Veterinární a farmaceutické univerzity se má i přes protesty části studentů postavit Alois Nečas. Novým rektorem Janáčkovy akademie múzických umění bude Petr Oslzlý.