Na některých místech Japonska byl přerušen provoz na vysokorychlostní železnici. Kromě šinkansenů nevyjela i řada dalších vlakových spojů. Uzavřeny byly i úseky dálnic, kde hrozilo zatopení vozovky.

Předtím, než dnes tajfun Lan dorazil na pevninu severovýchodně od Tokia, zasáhly Japonsko vydatné lijáky a silný vítr. V Tokiu nakonec nezpůsobil tajfun příliš velké škody. Po příchodu na pevninu tajfun zeslábl ze čtvrtého na druhý stupeň a později nad Pacifikem na tropickou bouři.

Ve městě Korijama, které se nachází 200 kilometrů severně od Tokia, dostalo příkaz k evakuaci asi 80.000 lidí, protože hrozilo, že se místní řeka vylije z břehů. Voda ale už začala klesat.

Na západě Japonska byly zaplaveny stovky domů. Společnost Toyota Motor zrušila ve všech svých provozech jednu směnu. Tajfun také zbrzdil sčítání hlasů z víkendových parlamentních voleb.

Čtyři lidé v důsledku tajfunu Lan zahynuli. Asi šedesátiletý muž zemřel poté, co na něj spadlo lešení ze stavby, dalšími oběťmi se stali rybář a žena, jejíž auto smetla povodeň. Jeden člověk se pohřešuje po sesuvu půdy, který zavalil jeho dům. Manželku záchranáři vyprostili.