Operace v horské oblasti poblíž libanonského pohraničního města Arsál byla namířena na ozbrojence z radikálního hnutí An-Nusra, které si nyní říká Fronta dobytí Sýrie. Hizballáh hlásil, že převzal kontrolu nad značnou částí oblasti kontrolované islamisty, včetně místa, kde měli svou základnu.

Libanonská armáda zatím dohlížela na bezpečnost Arsálu, přičemž se jí podařilo od města odrazit radikály, kteří tam chtěli útočit.

Libanonský bezpečnostní zdroj uvedl, že před boji v okolí uprchlo do Arsálu mnoho lidí. Mluvčí Úřadu vysokého komisaře pro uprchlíky (UNHCR) Lisa Abú Chálidová naopak řekla, že do Arsálu dnes přišly jen dvě syrské rodiny. Na východ od Arsálu se nachází uprchlický tábor, kde žije několik tisíc syrských běženců.

Šíitského hnutí Hizballáh, které podporuje Írán, se na boji proti sunnitským radikálům v libanonském pohraničí podílelo už dříve. Libanonská armáda se na dnešní operaci s Hizballáhem nepodílela.

Role Hizballáhu v syrské občanské válce je v Libanonu velmi kontroverzním tématem. Se zapojením hnutí nesouhlasí například libanonský premiér Saad Harírí. Dnešní operaci označil za "služby, které Hizballáh poskytuje syrskému režimu".

Harírí v úterý oznámil, že libanonská armáda v okolí Arsálu podnikne vojenskou operaci. Zároveň ale řekl, že s jednotkami syrského prezidenta Bašára Asada přitom spolupracovat nebude.

Fronta An-Nusra, která se bojů v Sýrii účastnila jako hlavní radikální skupina napojená na teroristickou síť Al-Káida, se loni přejmenovala a vazby na Al-Káidu zpřetrhala. Bývalí členové An-Nusry nyní tvoří součást aliance radikálů, která si říká Tahrír aš-Šám.