Dva přední izraelské finanční deníky dnes nezávisle na sobě napsaly, že Teva v rámci plánu na zvýšení efektivnosti plánuje propustit 2000 až 6000 lidí. Teva zaměstnává po celém světě asi 57.000 lidí.

Mluvčí Tevy zprávu podle agentury Reuters zpočátku odmítl komentovat, firma ale později vydala prohlášení, v němž označuje uvedená čísla za nepřesná. "Program posílení efektivnosti ... zahrnuje kromě zmrazeného najímání a přirozené obměny zaměstnanců také ukončení neziskových aktivit a slučování funkcí," uvedla firma. Dodala, že to vše dělá za neustálého dialogu se zaměstnanci.

Teva má za sebou neklidný rok a její akcie se kvůli řadě problémů propadly o 72 procent. Minulý měsíc nečekaně odstoupil dosavadní výkonný šéf Erez Vigodman a nový management bude muset obnovit důvěru investorů ve firmu po řadě nákladných akvizic a zpoždění v uvádění nových léků na trh.

Teva v České republice vlastní někdejší farmaceutické firmy Galena a Pliva-Lachema. Podle svých internetových stránek je druhým největším dodavatelem na českém trhu generických léků, tedy kopií produktů, kterým vypršela patentová ochrana.