Islamisté zaútočili v provincii Chajbar Pachtunchvá u města Čarsada, které se nachází asi 50 kilometrů od města Péšávar. K odpovědnosti za útok se přihlásila frakce pákistánského Talibanu Džamáate Ahrár.

Místní úřady sdělily, že při atentátu zahynulo nejméně pět lidí. Jeden ze svědků agentuře Reuters řekl, že na místě činu viděl "mnoho" mrtvých těl.

Podle místních úřadů citovaných agenturou Reuters se jeden z útočníků vyhodil do vzduchu u hlavního vchodu do soudního komplexu a další dva pronikli dovnitř. Policisté je později zastřelili.

Pákistán se v posledních deseti dnech stal terčem série pumových útoků, které si vyžádaly přes 100 obětí. Nejkrvavější z nich zasáhl minulý týden súfistickou svatyni v jižním Pákistánu, kde zemřelo nejméně 75 lidí a více než 150 dalších osob bylo zraněno.

Ve městě Čarsada se poslední velký útok odehrál 20. ledna, kdy zde ozbrojenci z řad Talibanu napadli univerzitu a usmrtili 21 lidí. V nedalekém Péšávaru bojovníci Talibanu v prosinci 2014 při masakru ve škole navštěvované množstvím dětí pákistánských vojáků zabili více než 150 osob, převážně žáků.

Frakce pákistánského Talibanu Džamáate Ahrár má na svědomí již několik velkých útoků z minulosti. Loni se například přiznala k odpovědnosti za pumový atentát, při němž na Velikonoce v Láhauru ve veřejném parku zahynulo přes 70 osob.