"Vy ne, vy ne, vaše organizace je příšerná," okřikl Trump novináře, který se ve vzrušené atmosféře zoufale snažil položit otázku. "Nebuďte hrubý, nedovolím vám otázku, vydáváte vymyšlené zprávy," řekl Trump. Nešťastný Acosta si ještě stačil postěžovat, že prezident se chová nevhodně.

CNN, která je největší světovou zpravodajskou televizí, po tiskové konferenci vydala prohlášení, v němž svůj postup hájí. Informace byla podle vedení CNN "pečlivě zdrojovaná" a "výrazně se odlišovala od rozhodnutí serveru BuzzFeed publikovat nepodložený dokument".

CNN na rozdíl od amerického serveru obsah kompromitujícího dokumentu nezveřejnila ani z něj necitovala. Informovala jen o tom, že existuje a že o něm Trumpa informovali šéfové tajných služeb.

Zpráva o údajném kompromitujícím materiálu na Trumpa dnes v USA vyvolala bouřlivé diskuse. Podle nepotvrzených zpráv tajných služeb USA prý tak chtěla Moskva Trumpa v budoucnu vydírat. Kreml toto obvinění rozhořčeně popřel.

Kritikou dnes nešetřil ani Trump. Podle něj jde o "podvodnou záležitost," kterou dali dohromady "nemocní lidé". Postup médií, která zprávu zveřejnila, je "absolutně odporný". Newyorský server BuzzFeed, který se většinou soustřeďuje na společenské a technologické informace, nazval prezident "pokleslou hromadou odpadků".

Trump má s americkými médii nevyrovnaný vztah a příliš příležitostí k získání informací jim nedává. Na veřejnost se obrací přes twitter, tiskovou konferenci dnes uspořádal poprvé po půl roce.