Do místní márnice bylo dovezeno rovněž osm těl ozbrojenců, dodal nemocniční zdroj. Irácký poslanec Ahmad Salmání hovořil o 55 mrtvých civilistech, jeho kolega Muhammad Karbúlí dokonce o 60 zabitých. Jsou prý mezi nimi i někteří členové jeho rodiny.

Nejmenovaný představitel z provincie Anbar, kterého citovala agentura Reuters, odmítl upřesnit detaily vzhledem k tomu, že incident je stále vyšetřován. Jak nicméně uvedl, něco podobného "nemůže být ospravedlněno". "Zabít desítky civilistů jen kvůli tomu, abyste zasáhli pár teroristů, je jasným masakrem nevinných civilistů," uvedl tento představitel.

Poslanec Karbúlí se v této souvislosti pozastavil zejména nad přesností zpravodajských informací, které nejspíš k náletům na islamisty vedly. Podle Salmáního by měl na tento krvavý incident reagoval premiér Hajdar Abádí. "Vyzývám ho, aby zastavil bombardování a pohnal před spravedlnost pachatele tohoto masakru," dodal.

Irácké úřady zatím nálety na severozápadě země nekomentovaly. Agentura Amak, přes kterou komunikují bojovníci takzvaného Islámského státu (IS), zveřejnila záběry, na kterých jsou vidět dopady úderů. Uvedla také, že za útoky stály irácké letouny. Na záběrech byly vidět hořící automobily uprostřed ulice plné obchodů a také zkrvavená těla. Některá z nich patřila dětem.

Radikálové z IS nadále ovládají některé části Iráku. Jejich baštou je druhé největší město Mosul, ze kterého se je irácká armáda během již osm týdnů trvající ofenzivy snaží vytlačit.