"Obecně lze říct, že Češi, ale nejen oni, vyhledávají Krkonoše pro svou dovolenou častěji než dřív. Důvodem je atraktivnější nabídka vyžití, lepší služby a dobré počasí, ale samozřejmě i situace v zahraničí," uvedl ředitel SkiResortu Černá hora - Pec Petr Hynek. Srpnové statistiky zatím SkiResort nemá k dispozici, podle Plchové je zájem mezi turisty o služby i v druhé polovině prázdnin stále vysoký.

Spokojeni se zájmem turistů jsou také poskytovatelé služeb v největším krkonošském horském středisku Špindlerův Mlýn. "Absolutní spokojenost, sezona je výborná, jsem přesvědčen o tom, že bezpečnostní situace v Evropě nahrála tomu, že ta návštěvnost Špindlu je zkrátka vysoká," řekl ČTK majitel ubytovacího portálu www.spindleruv-mlyn.com Martin Jandura.

Podle Jandury byl o některých letních víkendech zájem o ubytování srovnatelný se zimní sezonou. "Hodně ubytovacích kapacit bylo obsazených. Sice nebyl třeba takový výběr, ale vždycky jsme ubytování pro zájemce našli," řekl Jandura.

Vyšší zájem o ubytování hlásí také hotel Horizont v Peci pod Sněžkou. "V červenci byl zájem určitě vyšší než loni, srpen je zatím srovnatelný, ale se sezonou jsme spokojeni," řekl ČTK obchodní ředitel hotelu Pavel Bednář. Podle něj mají turisté zájem o týdenní i pouze několikadenní pobyty. V posledních letech roste zájem o doplňkové služby, například o wellness. Podle Bednáře mezi ubytovanými vedou tuzemští turisté, následovaní Němci, Poláky a turisty z Nizozemska.