Výstraha meteorologů platila do 09:00. "Pravděpodobně ji ale budeme prodlužovat. Během dne se vítr trochu uklidní, v noci ale začne silně foukat znovu," podotkl meteorolog. Kromě Krušných hor nebo jižních Čech byly silné nárazy zaznamenány například i na Sněžce nebo v pražské Ruzyni, kde vítr foukal rychlostí až 90 km/h.

V hlavním městě měli hasiči od půlnoci 21 výjezdů, z toho více než polovina byla právě kvůli špatnému počasí. Odklízeli popadané stromy a větve v Lipencích, Břežanském údolí, Řeporyjích, Klánovicích i v Podolí. "Na Zbraslavi jsme řešili utrženou střechu od pergoly, na Novodvorské poničené billboardy, v Michli a ve Stodůlkách jsme zajišťovali uvolněné tabule oken, v Hloubětíně uvolněný polystyrén ze střechy, uvolněnou krytinu na střeše jsme zajistili i v Praze 6 na Evropské," sdělila ČTK mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová.

Kvůli spadaným stromům byly v noci nebo časně ráno zablokované některé regionální železniční tratě, problémy se dotkly jen několika osobních vlaků. Překážky už jsou z kolejí odstraněny, výjimkou je trať mezi pražským Smíchovem a Řeporyjemi. V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava, zastávky Praha-Holyně a Praha-Hlubočepy jsou nyní mimo provoz.

Pro Jihočeský a Plzeňský kraj vyhlásili meteorologové také stav povodňové bdělosti, hladiny řek jsou ale zatím v normálu. První stupeň povodňové aktivity je jen na Mandavě ve Varnsdorfu. V jižních Čechách by se hladiny mohly na první stupeň dostat k večeru. Nejvíce by měly stoupnout na Vydře, Křemelné, dále po směru Otavy až do Horažďovic. Stav bdělosti bude pravděpodobně platit i na Vltavě nad Lipnem.