Podle prohlášení odvysílaného syrskou státní televizí izraelský bezpilotní letoun zasáhl civilní vozidlo nedaleko jedné převážně drúzské vesnice. Libanonská televize Al-Manár uvedla, že terčem útoku se stalo auto vezoucí členy milicí věrných syrskému prezidentovi Bašáru Asadovi (NDC). Podle aktivistů ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) sídlící v Londýně nepřežili tři příslušníci proasadovských milic a dva členové libanonského fundamentalistického šíitského hnutí Hizballáh.

Hizballáh vyslal na pomoc jednotkám syrského prezidenta Asada tisíce bojovníků. Letos v lednu tato skupina obvinila Izrael, že má na svědomí nálet na syrské straně Golanských výšin, při kterém zemřelo několik členů Hizballáhu a vysoce postavený íránský generál.

V Sýrii od jara 2011 zuří občanská válka, která si podle údajů OSN vyžádala nejméně čtvrt milionu lidských životů.

V Libanonu dnes izraelské letectvo zaútočilo na základnu organizace Lidová fronta pro osvobození Palestiny - hlavní velení (PFLP-GC), což je radikální proasadovská palestinská organizace. Podle libanonské státní televize nálet nepřežil jeden palestinský bojovník, šest dalších utrpělo zranění. Základna PFLP-GC leží jen několik kilometrů od libanonsko-syrské hranice. Podobných opěrných míst organizace je v Libanonu několik a už v minulosti se stávaly cílem izraelských náletů.