"Sešlo se mi strašně moc kvalitních písní a těžko by se mi s nějakou z nich loučilo. Proto jsem zvolila dvojalbum, které má dvě polohy - jedna je drsně heavymetalová a druhá nabízí více melodičnosti a emocí," řekla ČTK čtyřiapadesátiletá zpěvačka, která se jako jedna z mála žen prosadila na metalové scéně, kde dominují především muži.

Prvním singlem z desky je píseň All For Metal, na které se podíleli hudebníci jako Mille Petrozza z kapely Kreator, Chuck Billy (Testament) nebo Warrel Dane (Sanctuary). "Abych byla upřímná, tato skladba aspiruje na to stát se novu All We Are," uvedla s odkazem na velký hit, který zpívala ještě po boku Warlock. Z chystaného alba už vydala i další singly Lift Me Up nebo It Cut So Deep

Doro Pesch, vlastním jménem Dorothee Peschová, letos slaví 35 let na světových pódiích. Na festivalu ve Vizovicích vystoupí ve stejný den jako další z hvězd Masters of Rock, americký baskytarista, zpěvák a zakládající člen skupiny Kiss Gene Simmons, se kterým v minulosti spolupracovala. "Pokud by to vyšlo, ráda bych si s ním ve Vizovicích zazpívala. Zkusím to domluvit," podotkla.

V Česku vystoupila zpěvačka narozená 3. června 1964 v Düsseldorfu už několikrát. Například v roce 2005 jako host na turné Arakainu. O dva roky později byla hlavní hvězdou rockového festivalu Šternberský kopec, který se uskutečnil ve Šternberku na Olomoucku. "V České republice vždy vystupuju ráda a Prahu považuju za jedno z nejkrásnějších měst," řekla.

Původně byla Doro Pesch členem skupiny Snakebite, v roce 1983 však odešla a připojila se k Warlock. V roce 1984 vydal Warlock své debutové album Burning the Witches. Debutové sólové album Force Majeure vydala v roce 1989. V roce 1995 se poprvé představila jako herečka v německém televizním pořadu Verbotene Liebe.