Trojnásobný wimbledonský vítěz Becker se stal v dubnu zvláštním atašé Středoafrické republiky, jedné z nejchudších zemí světa, pro sport a kulturu v Evropské unii. Jeho právní zástupci se minulý týden obrátili na soud v Londýně s tvrzením, že když je Becker diplomatickým zástupcem, nemůže být vystaven právnímu sporu před soudem v žádné zemi.

Už v pondělí nicméně ministr zahraničí Středoafrické republiky Charles Armel Doubane pro německý list Die Welt odmítl, že by Becker v zemi požíval diplomatický status. K tomu by musely být podepsány potřebné dokumenty, což se nestalo.

Dnes navíc vysoký pracovník ministerstva Cherubin Moroubama uvedl, že sériové číslo Beckerova pasu, který byl vystaven v březnu, patří k dokumentům, jež byly v roce 2014 nevyplněné ukradeny. Becker ani nemá v pasu napsánu svou funkci zvláštního atašé, paradoxně je tam veden jako "poradce pro finanční záležitosti".

Na bývalou světovou jedničku Beckera byl loni v Británii vyhlášen bankrot kvůli nesplacené půjčce ve výši 3,5 milionu eur (92 milionů korun) od soukromé banky Arbuthnot Latham & Co z roku 2015. Do insolvenčního řízení se následně přihlásil i Beckerův bývalý obchodní partner s pohledávkou 36,5 milionu eur (954 milionů korun).