Janečkové projekt Cocokarl zahrnuje i šperky a módní doplňky. Všechny mají motivy slepice, které autorka sama chová. Vytiskla je na 3D tiskárně, která také má podobu slepičky. "Jsem sama chovatelkou vzácných plemen, objíždím s nimi výstavy a ráda bych, kdyby slepice žily ve větší úctě, jako tomu bylo dříve," řekla Janečková ČTK. Kurník na Letné bude volně přístupný, lidé budou moci slepicím dát něco k jídlu a pokud budou mít štěstí, najdou za to vajíčko.

"Společnost dnes vnímá kury domácí jako hloupé ptáky, kteří žijí ve špinavém chlívku, zapáchají, vydávají divné zvuky a občas snesou vejce. Přitom v historii měly slepice čestné postavení u dvora a objevovaly se i na honosných obrazech," uvedla autorka.

"Šperky z kolekce Cocokarl získaly uznání na přehlídce Prague Fashion Week, ale patří k němu i zranitelné kuřátko u mě doma na zahradě. Bude to kontejner na recyklaci krmení pro slepice, stejně jako skládací domácí kurník i vrcholně designový příbytek pro slepice v podobě sochy jedné z nich. Vznikne tak společenství lidí, kteří usilují o návrat ke svému lidství. Propojujeme i město i venkov a dostaneme se i k nejnovějším technologiím, protože šperky z kolekce Cocokarl tiskneme na 3D tiskárně," řekla Janečková.

Projekt Cocokarl propojuje tvůrce různých oborů, ať už jde o design, komunikaci či stavitelství, s chovateli, drobnými zemědělci i majiteli restaurací, a dále se zákazníky design-shopů, milovníky umění a ekology.