"Desku pokřtíme 16. listopadu v Praze v Royal Theatre, kde vystoupí i Marta Jandová. Zahrajeme s mojí kapelou společně s dechovou sekcí. Chtěli bychom se do té doby naučit písničky z nové desky," řekl dnes ČTK Brzobohatý.

V minulosti se Brzobohatý jako herec představil mimo jiné v televizních seriálech Ulice a Gympl a dále v divadelních hrách Vyhazovači, Dva na smetišti či v muzikálech Jesus Christ Superstar a Vražda za oponou. Třikrát moderoval Českého slavíka, získal cenu TýTý pro nejoblíbenějšího herce roku 2012.

"Cítím se být především muzikantem a prakticky jsme se tak cítil po celé ty roky, když jsem zkoušel jiné věci. Bavilo mě poznávat různé světy, ale po celou tu dobu jsem věděl, že je mi nejbližší muzika," řekl.

V posledních třech letech se věnoval téměř výhradně muzice. Několikrát prodloužené turné k platinové desce zakončil teprve při jeho 50. zastávce na jaře 2016. Jeho vystoupení vyšla na CD G2 Acoustic Stage a Symphonicum Tour Live! Mimo jiné produkoval album Richarda Müllera a slavil úspěch i jako tvůrce hudby k filmu Anděl Páně 2, kde zazněla také jeho píseň Motlitba v podání Vojty Dyka.

Na obalu alba Universum jsou vyfoceny Brzobohatého oči. "Fotit tvář mi přišlo jako klišé, které sice funguje nejvíce, ale já jsme si řekl, že snad nic nepokazím, když použiju něco z té tváře. Navíc moje oči jsou specifické, protože mám každé jiné. Koresponduje to s obsahem desky, který je dost osobní," řekl Brzobohatý, který je na albu vedle hudby také autorem všech textů. "Na prvním albu jsem si ještě jako autor textů dostatečně nevěřil, ale postupem času jsme viděl kladnou odezvu. Navíc jsem zjistil, že texty jiných lidí jsou daleko blbější než ty moje," konstatoval.

Podle Brzobohatého jeho druhá deska oproti debutu více drží žánrově pohromadě. "Základ písní jsme nahráli ze společného živého hraní ve studiu, což je na zvuku znát," podotkl.

Jako hosté na debutu Identity zpívali Peter Cmorik a Tereza Černochová. Na novince v duetu Je toho moc hostuje Marta Jandová a v Máme rádi jazz Vojta Dyk. "Martička zpívá fantasticky a do písně se perfektně hodí. Vojta se mnou zpívá takovou legrácku o tom, že sice máme rádi jazz, ale nesmí ho být příliš," dodal Brzobohatý, který na jaro příštího roku chystá klubové turné.